0770 22 01 80

Värdera din bostad online och med app

Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

Räntan i exemplet är en 3 månaders rörlig ränta och sätts individuellt. För ett bolån på 1 580 000 kr med 40 års löptid, nominell ränta på 6,7%, engångsavgift 2 000 kr och månatlig avgift på 60 kr skulle den effektiva räntan beräknas till 6,82%. Månadskostnaden storlek skulle bli 9 164 kr och inkludera både ränta och amortering. Totalt belopp att betala blir 4 398 943 kr under 40 år (9 164kr x 480 månadsbetalningar). Din individuella situation kan påverka den effektiva räntan.

Så värderar du din bostad online
Här kan du värdera online
Så tillförlitligt är det
Så värderar du din bostad online
Här kan du värdera online
Så tillförlitligt är det

Äger du en bostad och är nyfiken på vad den faktiskt är värd? Då behöver du genomföra en värdering av bostaden. Att värdera sin bostad är smart av många anledningar. Här ger vi dig all information du behöver om bostadsvärdering samt hur du värderar din bostad online. Vi listar även några olika aktörer som erbjuder onlinevärdering.

Hur vet jag vad min bostad är värd?

Vill du ta reda på vad din bostad är värd kan du alltså genomföra en värdering av bostaden. Detta görs ofta av en professionell värderare eller fastighetsmäklare. Det finns även en rad onlinetjänster som kan ge dig en snabb uppskattning om vad din bostad är värd.

Vad innebär det att värdera sin bostad?

Att värdera innebär att du fastställer ett uppskattat marknadsvärde på bostaden. Du tar helt enkelt reda på vad din bostad skulle säljas för om du sålde den idag. Vid en värdering tittar värderaren på en rad olika faktorer som bostadens storlek, skick, läge och närhet till olika bekvämligheter.

Varför ska jag göra en värdering av min lägenhet?

En värdering av din lägenhet kan vara viktigt av olika anledningar. Till exempel kan en värdering behövas om du vill sälja och därför behöver fastställa det rättvisa och konkurrenskraftiga försäljningspriset.

Värdera för att kunna utöka bolånet

En värdering kan också behövas om du vill utöka bolånet eller behöver fastställa en försäkringspremie.

Har du omvärderat bostaden för att kunna utöka lånet? Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt att jämföra och få bästa möjliga ränta på ditt nya bolån.

Hur värderar man sin lägenhet online?

Ett sätt att värdera din lägenhet på är genom att göra det online eller via en app. Detta gör du genom att själv fylla i alla uppgifter om din lägenhet såsom bostadens adress, storlek, skick och annan relevant information.

Vad baseras en onlinevärdering på?

En onlinevärdering av din bostad baseras på en kombination av faktorer som läge, storlek, ålder, skick och liknande. Värderingstjänsterna använder sig också av data från tidigare försäljningar i området för att få en bättre uppfattning om vad bostäder liknande din har sålts för.

Därefter använder värderingstjänsten en algoritm för att beräkna ett ungefärligt värde för din bostad.

Fördelar med att värdera sin lägenhet online

Att värdera sin lägenhet online är smidigt då det:

  • Bara tar några minuter att genomföra.
  • Ger dig en väldigt snabb indikation på vad din bostad kan vara värd.
  • Nästan alltid är helt kostnadsfritt.
  • I vissa fall går att utföra helt anonymt.
  • Ofta kan ge dig kontinuerliga uppdateringar om hur din bostads värde förändras månad för månad även efter utförd värdering.

Nackdelar med att värdera sin lägenhet online

När du värderar din lägenhet online bör du ha i åtanke att dessa värderingar ofta är baserade på statistik och historisk försäljningsdata i ditt område, vilket gör att en onlinevärdering aldrig kan bli lika exakt som en fysisk värdering.

Vill du ha en skriftlig värdering som du ska skicka till din bank behöver du ta hjälp av en mäklare som kan se lägenheten på plats.

Värdering av bostad online – en guide

Det finns flera olika aktörer som erbjuder onlinevärdering, bland annat Booli och Blok. Värderingen går till på liknande sätt oavsett vilken aktör du använder. Det som skiljer dem åt är hur mycket information du behöver uppge samt hur lång tid värderingen tar.

Värdera bostad via Booli – online eller i app

På Booli kan du värdera hur många bostäder du vill online helt utan kostnad. Att fylla i uppgifterna tar bara några minuter och värdeindikationen får du sedan upp direkt på skärmen. I Boolis tjänst kan du fylla i detaljer om skicket i alla rum. Efter utförd värdering får du kontinuerlig information om hur bostadens pris förändras månad efter månad.

Du kan välja att använda Boolis onlinejtänst eller att ladda hem deras app.

Läs också: Kostnad för att renovera lägenhet

Värdera bostad via Blok

Bloks värdering går till på liknande sätt som Boolis och är även den kostnadsfri. Dessutom går värderingen att utföra helt anonymt. Däremot finns inte möjligheten att skriva in detaljer om lägenhetens skick – vilket gör att värderingen går snabbare att utföra men kanske inte blir lika exakt som Boolis.

Boom – app för bostadsvärdering

Boom är en app för bostadsvärdering som är gratis och kan laddas hem för att få hjälp med att värdera din bostad.

Träffa mäklare på distans

Ett alternativ till onlinevärdering är att träffa mäklare på distans. Via aktörer som exempelvis HusmanHagberg kan du göra en fri digital värdering av din bostad där du får kontakt med en mäklare som värderar din bostad på distans.

Läs också: Taxeringsvärde

3 saker att tänka på när du värderar din bostad online

1. Tillförlitlighet

När du värderar din bostad online är det viktigt att komma ihåg att värderingen inte är 100% tillförlitlig. Det är nästintill omöjligt för algoritmen att ta hänsyn till alla faktorer som kan påverka värdet på din bostad.

2. Jämför

Vill du öka chanserna att få en mer tillförlitlig värdering online är det smart att använda flera olika onlinetjänster och jämföra resultaten.

3. Tidigare försäljningar

Du kan även själv undersöka vad liknande bostäder har sålts för i ditt område. Detta genom att söka på bostadsannonser, snittpriser eller genom att kontakta en fastighetsmäklare i ditt område.

Vill du veta mer om hur en värdering av bostad går till, eller vill du jämföra lån och långivare inför ditt kommande bostadsköp? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar – Värdera bostad

Vad kostar det att värdera sin bostad?
Många aktörer erbjuder en kostnadsfri värdering, oavsett om du gör värderingen online eller fysiskt. Om du däremot vill ha ett skriftligt bevis på marknadsvärdet som du kan skicka till din bank behöver du ofta betala runt 1 000-4 000 kronor.
Hur värderar man sin bostad online?
Det är enkelt att värdera sin bostad online. Företag som Booli och Blok erbjuder tjänster där du skriver in information om din bostad i ett formulär, vilket bara tar några få minuter. Du får en indikation på vad din bostad kan vara värd direkt efter att du skickat in formuläret.
Kan man lita på en värdering online?
En värdering online kan ge dig ett ungefärligt svar på vad din bostad kan vara värd. Dessa värderingar är dock framförallt baserade på statistik och historisk försäljningsdata i ditt område, vilket gör att en värdering online aldrig kan garantera en exakt värdering.

Mer om bolån och bostadsköp

Alternative Banknotes Of The World

Ever considered what countries’ banknotes would look like if the person depicted on them was chosen by their popularity? Se all the pictures...
Hund med hörlurar

14 ekonomipoddar du inte vill missa

Det finns många ekonomipoddar med tips och nyheter om sparande eller aktiemarkanden – här tipsar vi om våra 14 favoriter bland ekonomipoddar...

Bästa banken för bolån

Att hitta bästa banken för bolån handlar mer om bara den lägsta räntan. Se vilka som är de populäraste bolånebankerna här – och jämför bolån...

Vad kostar det att byta tak?

Dags för ett takbyte? Vilka plattor du använder kommer att påverka priset – här ser du alla olika kostnader för att byta tak på huset.

Hur ska jag tänka pengasmart på semestern?

Semestern närmar sig med stormsteg för de flesta. För att inte spendera för mycket, få smarta tips från vår vardagsekonom.

Vad händer med min ränta?

De flesta har märkt att ens räntekostnader ökat tre till fyra gånger eller mer på ett år. Hur ska man tänka framåt kring sina räntor och rän...

Kan man slå ihop två lån?

Att slå ihop två – eller fler – lån kan hjälpa dig att sänka din ränta och få dig att spara pengar. Läs här om hur det går till att slå ihop...

Vad kostar det att anlita flyttfirma? Priser och tips

Kostnaden för en flyttfirma beror på många olika faktorer. Här går vi igenom priser för flyttfirma och vad du ska tänka på inför anlitandet.

Vad krävs för att få ett bolån? Här är alla krav för att få bolån

Dags för dig att ta ditt första bolån? Det finns ofta en rad krav som du måste uppfylla för att bli beviljad ett bolån. Läs om allt här!
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Renovera lägenhet – kostnader och tips

Dags för att helrenovera lägenheten? Här är pris och kostnader ihop med viktiga tips inför att du ska renovera din lägenhet.

Förbättra ditt låneläge när räntorna stiger

Många svenskar har aldrig upplevt så höga räntor som vi har nu. Upplever du att räntekostnaderna tar en allt större del av dina inkomster? S...

Odla på balkong – här är 7 saker du enkelt kan odla hemma

Att odla kryddor och grönsaker hemma är både roligt och ekonomiskt. Här listar vi 7 saker som du enkelt kan odla på din balkong!

Att köpa bostadsrätt – steg för steg-guide

Funderar du på att köpa bostadsrätt? Kul! Här är vår guide med viktiga tips med allt från bolån till budgivning och kontraktskrivning.

Kostnad för att bygga ut huset

Ska du bygga ut huset? Så här mycket får du räkna med att det kostar – och detta bör du tänka på inför tillbyggnad av huset.

Tankat bensin i dieselbil? Så ska du göra vid feltankning

Att råka tanka bensin i en dieselbil är lätt hänt. Det kan dock innebära stora skador på bilen – läs här vad du ska göra vid feltankning.

Radon i hus – tänk på detta innan du köper hus med radon

Vill du köpa ett hus med radon? Det kan innebära en del kostnader. Här är allt du behöver veta om radonhus och radonsanering.
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Köpa tomt och bygga hus – så går det till

Ska du köpa tomt för att bygga hus? Här våra bästa tips för tomtköp och husbygge – allt från att hitta en bra tomt till hur du gör med bolån...

Checklista flytt – här är allt du bör tänka på inför flytten

Boka flyttfirma, adressändra, packa och flytta bolån. Det finns mycket att tänka på inför en flytt – här är vår checklista med allt du inte ...

5 procent i kontantinsats – förslag om startlån för bostäder

Går det att köpa en bostad med endast 5 procent i kontantinsats? Så här ser upplägget för startlån för bostäder ut – och då kan det bli verk...

Stor guide – här är Sveriges bästa loppisar 2023

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Förstagångsköpare? Detta är viktigt att veta om bolånet

Hur gör man med bolån som förstagångsköpare av bostad? Finns det ett särskilt startlån för förstagångsköpare? Läs allt du behöver veta här!

Mest prisvärda hundraserna att äga

Vill du köpa hund? Innan kan det vara värt att veta vad en hund kommer att kosta dig under dess livstid. Här är de dyraste och mest prisvärd...

Värdera din bostad online och med app

Vill du veta hur mycket din bostad är värd? Att värdera sin bostad går att göra online – här berättar vi hur det går till.
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Bygga altan – kostnad och tips

Att bygga altan eller trädäck är ett härligt sätt att göra livet i trädgården härligare. Men vad kostar det? Vilket material ska man ha? Läs...

Flyttstädning – priser och checklista

Hur mycket kostar en fltytstädning? Vad ingår? Se allt här. Vill du flyttstäda själv har vi också en checklista med allt som ska ingå!

Matbutikerna prissänker varor – hela listan från priskriget 2023

ICA, Coop, Lidl och Willys alla sagt att de sänker priserna på många matvaror sedan priserna tidigare ökat kraftigt. Här är varorna som bliv...

Så klarar du av lågkonjunkturen

Vill du vara bättre rustad inför tuffare tider? Lågkonjunkturen är här och tuffare ekonomiska tider väntas. Här är bästa tipsen för att klar...

Inflation: Vad betyder det för mig?

Den senaste tiden pratar alla ekonomi och ett ord som vi hör särskilt ofta är inflation. Vad betyder det egentligen och vad betyder det för ...

Spara till kontantinsats

Att lyckas spara ihop till en kontantinsats är det första steget inför ditt bostadsköp. Du behöver ha sparat 15 % av bostadens värde – så hä...

The Most Expensive Dog Breeds of All Time

Do you want to get a dog, but you're not sure you can afford it? Here is the complete list of the 20 most expensive – and most afforable – d...

Köpekontrakt för bostadsrätt

Ska du köpa eller sälja en bostadsrätt? Det finns mycket att tänka på vad gäller köpekontrakt och överlåtelseavtal – här går vi igenom allt ...

Boendekostnad – här är allt som räknas in

Boendekostnad är alla de kostnader som uppstår i samband med att du hyr eller äger en bostad. Till exempel hyra, ränta och avgifter. Läs mer...

Gå på grannens visning – vad gäller?

Det är lätt att bli nyfiken och vilja gå på visning hos grannen. Det är ett vanligt fenomen, men vad gäller egentligen? Här går vi igenom hu...

Sälja hus och bostadsrätt privat – köpekontrakt

Funderar du på att sälja din bostad privat? Det kan ibland vara billigare. Läs vad som gäller när du säljer hus privat – och hur gör med köp...

Checklista inför tillträde

Inför tillträdet till nya huset eller lägenheten finns det mycket att tänka på. Här är en checklista på 12 saker du ska hinna med innan till...
Par i bil på väg till visning av lägenhet

Gå på visning – en checklista

Att gå på visning är spännande – men vad ska man tänka på och leta efter? Allt det och mycket anant har vi samlat ihop här. Samt en checklis...

Lån till jordbruksfastighet

Är du intresserad av ett lån för jordbruksfastigheter? Här är allt du behöver veta om denna typ lån, inklusive vad som räknas som en jordbru...

Tillträde för hus

Vad betyder tillträde och vad ska man tänka på som säljare och köpare? Allt det och mycket annat går vi igenom här - allt för att du ska var...

Bygga utekök – en guide

Vill du bygga ett utekök? Här är vår steg för steg-guide – inklusive viktiga tips för hur du kan bygga utekök billigare eller med lastpallar...

Byta fönster – kostnader och vad du bör tänka på

Fönsterbyte kan kosta olika beroende på vilken typ av fönster du vill byta till och hur mycket du kan göra själv. Läs mer om kostnaderna här...

Måla om huset – så mycket kostar det

Är det dags att måla om huset? Här går vi igenom kostnader och andra viktiga saker att tänka på inför en ommålning av husfasaden.
mamma och dotter försöjer elen i hemmet med solceller

5 Tips för en bättre vardagsekonomi

Har du också märkt att matpriserna stiger och elen blivit dyrare? Här är 5 knep på hur du kan spara pengar i vardagen och få en bättre ekono...

Undersökning visar – här är man bäst på att se över sin ekonomi

Sambla har genomfört en sammanställning över var i landet man är bäst på att samla sina lån och krediter – se resultatet här!

Bergvärme – så mycket kostar installation och drift

Funderar du på att installera bergvärme? Här kan du läsa om kostnad för både installation och drift – och räkna på hur mycket du kan spara.

Vad kostar dränering? Allt du behöver veta

Dränering kan vara en tråkig utgift – men det är ofta en bra investering för ditt hus. Här kan du läsa hur du kan räkna på kostnad för dräne...

Bästa länderna att arbeta i 2023

Drömmer du också om att flytta till ett annat land? Vi på Sambla har sammanställt vilka länder i världen som är bäst att flytta till för att...

Rutavdrag – så fungerar det

Rutavdrag är en skattereduktion du kan få för hushållstjänster som städning, tvätt och trädgårdsarbeten. Läs allt om rutavdraget här.

The best countries to work in the world in 2023

We’ve all thought about moving somewhere new. Here is Samblas study on the best countries to work in the world in 2023.

Renovera kök – hur mycket kostar det?

Går du i tankar på att renovera köket, och vill räkna på vad det kostar? Här kan du läsa allt om kostnader som tillkommer vid en köksrenover...

Det här lånade svenskarna till 2022

Vi på Sambla har sammanställt de vanligaste anledningarna till att folk sökte lån genom oss under 2022 – se resultatet här!

Rotavdrag – så fungerar det

Vad är rotavdrag? Hur fungerar det? Här kan du lära dig allt om rotavdraget och hur du räknar ut det med rätt procent och summor för 2023.

Prisskillnader mellan matvarukedjorna – här finns billigaste julmaten

Vart finns den billigaste julmaten? Vi har undersökt priserna hos fem matvarukedjor runt om i Sverige för att hitta det billigaste julbordet...

Det söker svenskarna efter på rean

Resväskor, Airpods eller Moccamasters. Listan görs lång när vi har tittat på vad svenskarna söker efter allra mest under rean.
Kvinna sitter med sin dator på sitt hemmakontor

8 tips på hur du skapar ett effektivt och bra hemmakontor

Om du jobbar hemifrån på heltid är det viktigt att skapa en bra arbetsplats och hålla sina rutiner. Här är våra 8 bästa tips för hemmakontor...

När är elen billigast?

Priset på el varierar kraftigt varje dag och många vill optimera sin förbrukning – men när är elen billigast? Och när är den dyrast? Läs här...

Bostadspriser

Dags att köpa bostad? Läs om vad som påverkar bostadspriserna, hur prisutvecklingen sett ut 2023 och hur prognosen framåt är.

Negativt elpris

Negativt elpris innebär att elen blir så billig att producenterna betalar dig för att använda el. Men varför händer det – och när? Läs allt ...
bil finansierad med billån

Bilfinansiering

Bilfinansiering med en månadskostnad som du klarar av. Vi hjälper dig att finansiera ditt bilköp och guidar dig till bra villkor.
Familj som nyss hämtat upp sin begagnade bil

Köpa begagnad bil tips

Ska du köpa en begagnad bil finns det stora möjligheter att göra en bra affär – om du vet vad du ska tänka på. Här är expertens viktigaste r...
nyrenoverat badrum

Pris för att renovera badrummet – vad kostar det?

Att renovera badrummet är ofta en bra investering – men hur mycket kostar det? Här är de bästa tipsen för att få ett bra och billigt badrum.
Mamma och barn leker med en lampa

Spara el

Hur kan man spara på el och således hålla nera elkostnaderna? Vi ger dig här våra 25 bästa tips för att spara på el 2023.
Familj som fikar

Anställningsformer och dess påverkan på din kreditvärdighet

En vanlig missuppfattning är att du måste ha en fast anställning för att få ett lån. Det stämmer inte! Men din anställningsform påverkar – l...
Man som renoverar med hjälp av sin sparade buffert

Därför är det viktigt att ha en buffert

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha en buffert. En buffert gör dig bättre förberedd och trygg – läs våra bästa tips här.
Kvinna läser ekonomiböcker på mobilen

Ekonomiböcker du måste läsa

Vill du lära dig mer om privatekonomi? Här är våra bästa tips på ekonomiböcker – som är väldigt användbara för din vardag.
Man som ringer och försöker förbättra sin kreditvärdighet

Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett mått på din förmåga att betala tillbaka pengar vid ett lån. Bättre kreditvärdighet ger lägre ränta – så här tar du di...

Våra partners

img
img
img
img
img