Värdera din bostad online och med app

Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Så värderar du din bostad online
Här kan du värdera online
Så tillförlitligt är det
Så värderar du din bostad online
Här kan du värdera online
Så tillförlitligt är det

Äger du en bostad och är nyfiken på vad den faktiskt är värd? Då behöver du genomföra en värdering av bostaden. Att värdera sin bostad är smart av många anledningar. Här ger vi dig all information du behöver om bostadsvärdering samt hur du värderar din bostad online. Vi listar även några olika aktörer som erbjuder onlinevärdering.

Hur vet jag vad min bostad är värd?

Vill du ta reda på vad din bostad är värd kan du alltså genomföra en värdering av bostaden. Detta görs ofta av en professionell värderare eller fastighetsmäklare. Det finns även en rad onlinetjänster som kan ge dig en snabb uppskattning om vad din bostad är värd.

Vad innebär det att värdera sin bostad?

Att värdera innebär att du fastställer ett uppskattat marknadsvärde på bostaden. Du tar helt enkelt reda på vad din bostad skulle säljas för om du sålde den idag. Vid en värdering tittar värderaren på en rad olika faktorer som bostadens storlek, skick, läge och närhet till olika bekvämligheter.

Varför ska jag göra en värdering av min lägenhet?

En värdering av din lägenhet kan vara viktigt av olika anledningar. Till exempel kan en värdering behövas om du vill sälja och därför behöver fastställa det rättvisa och konkurrenskraftiga försäljningspriset.

Värdera för att kunna utöka bolånet

En värdering kan också behövas om du vill utöka bolånet eller behöver fastställa en försäkringspremie.

Har du omvärderat bostaden för att kunna utöka lånet? Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt att jämföra och få bästa möjliga ränta på ditt nya bolån.

Hur värderar man sin lägenhet online?

Ett sätt att värdera din lägenhet på är genom att göra det online eller via en app. Detta gör du genom att själv fylla i alla uppgifter om din lägenhet såsom bostadens adress, storlek, skick och annan relevant information.

Läs också: Bästa ekonomiapparna

Vad baseras en onlinevärdering på?

En onlinevärdering av din bostad baseras på en kombination av faktorer som läge, storlek, ålder, skick och liknande. Värderingstjänsterna använder sig också av data från tidigare försäljningar i området för att få en bättre uppfattning om vad bostäder liknande din har sålts för.

Därefter använder värderingstjänsten en algoritm för att beräkna ett ungefärligt värde för din bostad.

Läs också: Köpa bostad utan mäklare

Fördelar med att värdera sin lägenhet online

Att värdera sin lägenhet online är smidigt då det:

  • Bara tar några minuter att genomföra.
  • Ger dig en väldigt snabb indikation på vad din bostad kan vara värd.
  • Nästan alltid är helt kostnadsfritt.
  • I vissa fall går att utföra helt anonymt.
  • Ofta kan ge dig kontinuerliga uppdateringar om hur din bostads värde förändras månad för månad även efter utförd värdering.

Nackdelar med att värdera sin lägenhet online

När du värderar din lägenhet online bör du ha i åtanke att dessa värderingar ofta är baserade på statistik och historisk försäljningsdata i ditt område, vilket gör att en onlinevärdering aldrig kan bli lika exakt som en fysisk värdering.

Vill du ha en skriftlig värdering som du ska skicka till din bank behöver du ta hjälp av en mäklare som kan se lägenheten på plats.

Värdering av bostad online – en guide

Det finns flera olika aktörer som erbjuder onlinevärdering, bland annat Booli och Blok. Värderingen går till på liknande sätt oavsett vilken aktör du använder. Det som skiljer dem åt är hur mycket information du behöver uppge samt hur lång tid värderingen tar.

Värdera bostad via Booli – online eller i app

På Booli kan du värdera hur många bostäder du vill online helt utan kostnad. Att fylla i uppgifterna tar bara några minuter och värdeindikationen får du sedan upp direkt på skärmen. I Boolis tjänst kan du fylla i detaljer om skicket i alla rum. Efter utförd värdering får du kontinuerlig information om hur bostadens pris förändras månad efter månad.

Du kan välja att använda Boolis onlinejtänst eller att ladda hem deras app.

Läs också: Kostnad för att renovera lägenhet

Värdera bostad via Blok

Bloks värdering går till på liknande sätt som Boolis och är även den kostnadsfri. Dessutom går värderingen att utföra helt anonymt. Däremot finns inte möjligheten att skriva in detaljer om lägenhetens skick – vilket gör att värderingen går snabbare att utföra men kanske inte blir lika exakt som Boolis.

Boom – app för bostadsvärdering

Boom är en app för bostadsvärdering som är gratis och kan laddas hem för att få hjälp med att värdera din bostad.

Träffa mäklare på distans

Ett alternativ till onlinevärdering är att träffa mäklare på distans. Via aktörer som exempelvis HusmanHagberg kan du göra en fri digital värdering av din bostad där du får kontakt med en mäklare som värderar din bostad på distans.

Läs också: Taxeringsvärde

3 saker att tänka på när du värderar din bostad online

1. Tillförlitlighet

När du värderar din bostad online är det viktigt att komma ihåg att värderingen inte är 100% tillförlitlig. Det är nästintill omöjligt för algoritmen att ta hänsyn till alla faktorer som kan påverka värdet på din bostad.

2. Jämför

Vill du öka chanserna att få en mer tillförlitlig värdering online är det smart att använda flera olika onlinetjänster och jämföra resultaten.

3. Tidigare försäljningar

Du kan även själv undersöka vad liknande bostäder har sålts för i ditt område. Detta genom att söka på bostadsannonser, snittpriser eller genom att kontakta en fastighetsmäklare i ditt område.

Vill du veta mer om hur en värdering av bostad går till, eller vill du jämföra lån och långivare inför ditt kommande bostadsköp? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar – Värdera bostad

Vad kostar det att värdera sin bostad?

Många aktörer erbjuder en kostnadsfri värdering, oavsett om du gör värderingen online eller fysiskt. Om du däremot vill ha ett skriftligt bevis på marknadsvärdet som du kan skicka till din bank behöver du ofta betala runt 1 000-4 000 kronor.

Hur värderar man sin bostad online?

Det är enkelt att värdera sin bostad online. Företag som Booli och Blok erbjuder tjänster där du skriver in information om din bostad i ett formulär, vilket bara tar några få minuter. Du får en indikation på vad din bostad kan vara värd direkt efter att du skickat in formuläret.

Kan man lita på en värdering online?

En värdering online kan ge dig ett ungefärligt svar på vad din bostad kan vara värd. Dessa värderingar är dock framförallt baserade på statistik och historisk försäljningsdata i ditt område, vilket gör att en värdering online aldrig kan garantera en exakt värdering.

Våra partners