Tips när du jämför räntor

Att sänka räntan är det enklaste sättet att få ner sina totala lånekostnader och på så vis få mer pengar över varje månad. Banker och långivare sätter räntan individuellt vid varje låneansökan. För att få det billigaste lånet är det därför klokt att göra vad man kan för att bli extra attraktiv i långivarnas ögon.

7 tips för att bli riktigt populär hos långivarna

Långivarna sätter räntan individuellt vid varje låneansökan. För att att få det billigaste privatlånet måste långivaren vara trygg med att du ska kunna betala båda ränta och amortering i tid. Nedan följer en checklista på vad långivarna tittar efter:

1. Betala dina fakturor i tid

Om du har betalningsanmärkningar ses det i regel som något mycket negativt. Du sparar också pengar på att slippa onödiga påminnelseavgifter. Om du har svårt att hålla reda på förfallodagar och OCR-nummer är det både enkelt och smart att betala så många fakturor som möjligt via autogiro. Om någon månad skulle vara knaper ekonomiskt, ring upp den som ställt ut fakturan och förklara din situation. I många fall går det att ofta dela upp fakturan i delbetalningar.

2. Säg upp krediter du inte använder

Om du har kreditkort du inte använder så påverkar det din möjlighet att få ett lån med riktigt låg ränta. Klipp därför kort du vet med dig att du inte använder och aldrig kommer att använda.

3. En tydlig plan för dina amorteringar

Långivaren gillar när du har koll på ekonomi och när du har tydlig plan för att bli skuldfri på sikt. När du regelbundet amorterar minskar det totala lånebeloppet, vilket leder till lägre ränta och lägre kostnader. När du har möjlighet är det smart att amortera lite extra på dina befintliga lån. Långivarens risk sjunker nämligen när kundens belåningsgrad sänks. Det ger dig bättre möjlighet att förhandla dig till det billigaste lånet.

4. Ha en medlåntagare

Kanske har du en partner eller familjemedlem med god kreditvärdighet? När ni är två personer minskar risken betydligt för långivaren. Om långivaren bedömer att du är en kund med råg risk får du en lägre ränta.

5. Samla dina lån

Om du har många smålån och krediter betalar du onödigt mycket pengar varje månad i ränta och dolda kostnader som aviavgifter. Och eftersom du får mindre pengar över har du även sämre möjlighet att betala ränta och amortering för ditt nya lån, vilket långivarna såklart inte tycker om. En av de bästa sätten att spara pengar är därför att baka ihop alla smålån och krediter – det går på bara några dagar och kostar dig ingenting. Ansök direkt i formuläret på vår hemsida!

6. Gör så få kreditupplysningar som möjligt

Varje gång du ansöker om ett lån kommer banken eller långivaren ta en kreditupplysningar på dig. Kreditupplysningar sparas i 12 månader hos UC. Att ha gjort några få kreditupplysningar påverkar inte långivarna, men om du har gjort många så är det något negativt i långivarnas ögon. Om du jämför långivarnas räntor med Sambla så tas bara en kreditupplysning hos UC!

7 Undvika dyra resor och semestrar

Idag är det väldigt vanligt att låna pengar till en resa. Ur ett ekonomiperspektiv är det däremot inte så klokt. Dels är det ofta dyrt att resa, men att dessutom behöva betala extra i form av ränta gör det hela till en mindre god idé. Mer valuta för pengarna skulle du kunna få genom att ta ett billigt husvagnslån. Värdet i husvagnen består efter köpet, samt att en hel att flera sommrar kan spenderas i samma husvagn - roligt och ekonomiskt!

8. Använd Sambla för att jämföra långivarnas lånevillkor och ränta

Med Sambla jämför du enkelt och smidigt ränteerbjudanden hos 35 olika banker och långivare. Det tas bara en kreditupplysning hos UC och är helt kostnadsfritt. På så vis maxar du dina möjligheter att få det billigaste möjliga privatlånet!

Jämför räntor med Sambla

Alla långivare specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga på förhand vilken långivare som kommer ge dig den lägsta räntan. Således är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken långivare som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning hos UC på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.