Så får du bästa låneräntan - jämför räntor

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Att tänka på när du jämför räntor
Håll nere dina räntekostnader
Få bästa låneräntan
Att tänka på när du jämför räntor
Håll nere dina räntekostnader
Få bästa låneräntan

Att sänka räntan är det enklaste sättet att få ner sina totala lånekostnader och på så vis få mer pengar över varje månad. Banker och långivare sätter räntan individuellt vid varje låneansökan.

För att få den bästa ränta på lån är det därför klokt att göra vad man kan för att bli extra attraktiv i bankens ögon.

8 tips för att bli riktigt populär hos bankerna och få bästa låneräntan

Bankerna sätter räntan individuellt vid varje låneansökan. För att att få det billigaste privatlånet måste banken vara trygg med att du ska kunna betala både ränta och amortering i tid. Nedan följer en checklista på vad bankerna tittar efter:

1. Använd Sambla för att jämföra bankernas lånevillkor och ränta

Med Sambla jämför du enkelt och smidigt ränteerbjudanden hos över 40 olika banker och långivare. Det tas bara en kreditupplysning och är helt kostnadsfritt. På så vis maxar du dina möjligheter att få det billigaste möjliga privatlånet!

2. Säg upp krediter du inte använder

Om du har kreditkort du inte använder så påverkar det din möjlighet att få ett lån med riktigt låg ränta. Säg därför upp kreditkort du vet med dig att du inte använder och aldrig kommer att använda.

3. En tydlig plan för dina amorteringar

Banken gillar när du har koll på ekonomi och när du har tydlig plan för att bli skuldfri på sikt. När du regelbundet amorterar minskar det totala lånebeloppet, vilket leder till lägre ränta och lägre kostnader. När du har möjlighet är det smart att amortera lite extra på dina befintliga lån. Långivarens risk sjunker nämligen när kundens belåningsgrad sänks. Det ger dig bättre möjlighet att förhandla dig till det billigaste lånet.

4. Ha en medlåntagare

Kanske har du en partner eller familjemedlem med god kreditvärdighet? När ni är två personer minskar risken betydligt för banken. Om banken bedömer att du är en kund med råg risk får du en lägre ränta.

5. Samla dina lån

Om du har många smålån och krediter betalar du onödigt mycket pengar varje månad i ränta och dolda kostnader som aviavgifter. Och eftersom du får mindre pengar över har du även sämre möjlighet att betala ränta och amortering för ditt nya lån, vilket bankerna såklart inte tycker om. En av de bästa sätten att spara pengar är därför att baka ihop alla smålån och krediter – det går på bara några dagar och kostar dig ingenting. Ansök direkt i formuläret på vår hemsida!

6. Gör så få kreditupplysningar som möjligt

Varje gång du ansöker om ett lån kommer banken eller långivaren ta en kreditupplysningar på dig. Kreditupplysningar sparas i 12 månader hos UC. Att ha gjort några få kreditupplysningar påverkar inte bankerna, men om du har gjort många senaste tidenså är det något negativt i bankens ögon. Om du jämför bankernas räntor med Sambla så tas bara en kreditupplysning!

7 Undvika dyra resor och semestrar

Idag är det väldigt vanligt att låna pengar till en resa. Ur ett ekonomiperspektiv är det däremot inte så klokt. Dels är det ofta dyrt att resa, men att dessutom behöva betala extra i form av ränta gör det hela till en mindre god idé.

Mer valuta för pengarna skulle du kunna få genom att ta ett billigt husvagnslån. Värdet i husvagnen består efter köpet, samt att flera somrar kan spenderas i samma husvagn – roligt och ekonomiskt!

8. Betala dina fakturor i tid

Om du har betalningsanmärkningar ses det i regel som något mycket negativt. Du sparar också pengar på att slippa onödiga påminnelseavgifter. Om du har svårt att hålla reda på förfallodagar och OCR-nummer är det både enkelt och smart att betala så många fakturor som möjligt via autogiro. Om någon månad skulle vara knaper ekonomiskt, ring upp den som ställt ut fakturan och förklara din situation. I många fall går det att ofta dela upp fakturan i delbetalningar.

Sammanfattning

För att hitta den bästa låneräntan och växa i bankens ögon så kan du själv göra en del olika saker. Små justeringar i din ekonomi kan göra att du får betydligt bättre lån i framtiden. Det viktigaste är att du alltid jämför räntor hos flera olika långivare för att vara säker på att du inte kommer betala onödigt höga räntekostnader.

Se även varje år till att försöka omförhandla dina lån till en bättre ränta, antingen hos samma bank eller via Sambla.

Lycka till i jakten på den bästa låneräntan!

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler