Tips när du jämför räntor

Att sänka räntan är det enklaste sättet att få ner sina totala lånekostnader och på så vis få mer pengar över varje månad. Banker och långivare sätter räntan individuellt vid varje låneansökan. För att få det billigaste lånet är det därför klokt att göra vad man kan för att bli extra attraktiv i bankernas ögon.

7 tips för att bli riktigt populär hos bankerna

Bankerna sätter räntan individuellt vid varje låneansökan. För att att få det billigaste privatlånet måste banken vara trygg med att du ska kunna betala båda ränta och amortering i tid. Nedan följer en checklista på vad bankerna tittar efter:

1. Betala dina fakturor i tid

Om du har betalningsanmärkningar ses det i regel som något mycket negativt. Du sparar också pengar på att slippa onödiga påminnelseavgifter. Om du har svårt att hålla reda på förfallodagar och OCR-nummer är det både enkelt och smart att betala så många fakturor som möjligt via autogiro. Om någon månad skulle vara knaper ekonomiskt, ring upp den som ställt ut fakturan och förklara din situation. I många fall går det att ofta dela upp fakturan i delbetalningar.

2. Säg upp krediter du inte använder

Om du har kreditkort du inte använder så påverkar det din möjlighet att få ett lån med riktigt låg ränta. Klipp därför kort du vet med dig att du inte använder och aldrig kommer att använda.

3. En tydlig plan för dina amorteringar

Banken gillar när du har koll på ekonomi och när du har tydlig plan för att bli skuldfri på sikt. När du regelbundet amorterar minskar det totala lånebeloppet, vilket leder till lägre ränta och lägre kostnader. När du har möjlighet är det smart att amortera lite extra på dina befintliga lån. Långivarens risk sjunker nämligen när kundens belåningsgrad sänks. Det ger dig bättre möjlighet att förhandla dig till det billigaste lånet.

4. Ha en medlåntagare

Kanske har du en partner eller familjemedlem med god kreditvärdighet? När ni är två personer minskar risken betydligt för banken. Om banken bedömer att du är en kund med råg risk får du en lägre ränta.

5. Samla dina lån

Om du har många smålån och krediter betalar du onödigt mycket pengar varje månad i ränta och dolda kostnader som aviavgifter. Och eftersom du får mindre pengar över har du även sämre möjlighet att betala ränta och amortering för ditt nya lån, vilket bankerna såklart inte tycker om. En av de bästa sätten att spara pengar är därför att baka ihop alla smålån och krediter – det går på bara några dagar och kostar dig ingenting. Ansök direkt i formuläret på vår hemsida!

6. Gör så få kreditupplysningar som möjligt

Varje gång du ansöker om ett lån kommer banken eller långivaren ta en kreditupplysningar på dig. Kreditupplysningar sparas i 12 månader hos UC. Att ha gjort några få kreditupplysningar påverkar inte bankerna, men om du har gjort många så är det något negativt i bankernas ögon. Om du jämför bankernas räntor med Sambla så tas bara en kreditupplysning!

7 Undvika dyra resor och semestrar

Idag är det väldigt vanligt att låna pengar till en resa. Ur ett ekonomiperspektiv är det däremot inte så klokt. Dels är det ofta dyrt att resa, men att dessutom behöva betala extra i form av ränta gör det hela till en mindre god idé. Mer valuta för pengarna skulle du kunna få genom att ta ett billigt husvagnslån. Värdet i husvagnen består efter köpet, samt att en hel att flera sommrar kan spenderas i samma husvagn - roligt och ekonomiskt!

8. Använd Sambla för att jämföra bankernas lånevillkor och ränta

Med Sambla jämför du enkelt och smidigt ränteerbjudanden hos 20 olika banker och långivare. Det tas bara en kreditupplysning och är helt kostnadsfritt. På så vis maxar du dina möjligheter att få det billigaste möjliga privatlånet!

Jämför räntor med Sambla

Alla banker specialiserar sig nämligen på olika typer av kunder. Det går därför inte att säga på förhand vilken bank som kommer ge dig den lägsta räntan. Således är det viktigt att man jämför olika låneerbjudanden för att hitta vilken bank som passar just dig bäst!

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fördelar med att låna pengar via Sambla:

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Du får personlig rådgivning
  • Vi samarbetar med över 25 olika banker och långivare
  • Du kan låna pengar snabbt

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma - att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 140 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 9.5/10 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat. Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Uppdaterat 18-12-12

 kr
 år
10 000600 000
Cirka månadskostnad:
3 210 kr
Nytt lånSamla lån
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn
Bindningsfritt och gratis. Endast en kreditupplysning.