Husvagnslån & Husbilslån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Upplev friheten med husvagn eller husbil
Finansiera ditt hus på hjul
Jämför husvagnslån & husbilslån

Allt fler lockas av friheten och möjligheterna som uppstår när man kan resa runt helt fritt och ta med sig sitt lilla sommarställe på hjul. Framförallt sågs en otrolig ökning under 2020 och 2021 i och med coronapandemin. Ett husvagnslån eller husbilslån påminner om ett billån. Det är ett lån med kontantinsats på 20 % och med husvagnen eller husbilen som säkerhet.

Hos Sambla kan du istället ta ett fritidslån utan säkerhet. Du slipper då binda upp ditt fordon i lånet och det krävs ingen kontantinsats

Vad är ett husvagnslån & husbilslån?

En del banker och långivare erbjuder särskilda husvagnslån och husbilslån. De kan ofta även tecknas via återförsäljaren. Vanligtvis påminner dessa lån om de särskilda billån med bilen som säkerhet som också existerar.

Det innebär att det är lån med 20 % kontantinsats och med husvagnen eller husbilen som säkerhet för lånet.

Kostar exempelvis husbilen eller husvagnen 500 000 kronor behöver du själv betala 100 000 kronor i en kontantinsats, resten kan du låna.

Att betala en kontantinsats är inte samma sak som att betala handpenning, även om dessa begrepp ofta blandas ihop. En handpenning är en förskottsbetalning på ett köp.

Husbilslån & husvagnslån med en säkerhet

Eftersom att banken har en säkerhet för lånet minskar risken med att låna ut pengarna till dig och du kan ofta få en lägre ränta.

Samtidigt betyder det att du inte kan sälja din husvagn eller husbil som helst utan att först lösa ut lånet. I låneavtalet för dessa lån brukar det också ingå en begränsning av hur gammal vagnen eller bilen får vara innan lånet ska vara slutbetalt.

Slutligen behöver du i regel köpa husbilen eller husvagnen hos en auktoriserad bilhandlare, du kan alltså inte fynda på blocket eller köpa av någon bekant.

Husvagnslån/Husbilslån utan kontantinsats

Om du tar ett privatlån via Sambla för att finansiera din husbil eller husvagn så får du större ekonomisk frihet.

Du kan exempelvis sälja fordonet när du känner för det utan att behöva lösa lånet först.

Du kan ansöka om ett lånebelopp på upp till 600 000 kr och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det bästa husvagns- eller husbilslånet för just dig!

Var hittar jag det billigaste husbilslånet/husvagnslånet?

Det går inte att säga på förhand vilken långivare som kan erbjuda dig bäst villkor för att investera i en husvagn eller husbil.

Därför är det viktigt att verkligen jämföra olika låneerbjudanden innan du slår till. Granska villkoren noga för att ta reda på vilka avgifter och räntor som gäller. Kontrollera även om du behöver betala någon kontantinsats och vad som gäller med lånets säkerhet.

Vill du slippa kontantinsatsen är ett privatlån via Sambla ett mycket bra alternativ.

Hur lång återbetalningstid har jag på mitt husvagnslån eller husbilslån?

Återbetalningstiden varierar mellan långivarna och hur du själv vill att upplägget ska vara. Du kan hos oss på Sambla ansöka om husbilslån och husvagnslån med återbetalningstid på 115 år.

Självklart kan du betala av din husvagn eller husbil snabbare om du får möjlighet till det. Kontakta då den långivare du har lånet hos eller Sambla så får du hjälp.

Om du redan har ett husvagnslån eller husbilslån

Skulle det vara så att du redan har ett lån så kan du försöka få ner räntan på det och få mer pengar över varje månad.

Det enda du behöver göra är att ansöka om ett lån här på Sambla som är lika stort som beloppet du har kvar att betala tillbaka. Om du blir erbjuden en bättre ränta så är det bara att slå till!

Då betalar du av ditt gamla lån och har nu istället ett nytt husvagnslån eller husbilslån med bättre villkor.

Finansiering för husvagn eller husbil

En bra husbil eller husvagn kostar ofta en hel del pengar. Har du inte kontanterna tillgängliga, eller om pengarna är uppbundna någon annanstans kan det vara motiverat att ta ett nytt lån. Det går att låna med husbilen eller husvagnen som säkerhet, långivarna kallar ofta de lånen för husvagnslån eller husbilslån. Ett annat, ofta mer fördelaktigt sätt, är att ta ett vanligt privatlån med låg ränta.

Sambla erbjuder även: Lån till motorcykel

För att ansöka om ett lån för husvagn eller husbil så har vi följande grundkrav:

  • Du ska vara minst 18 år gammal.
  • Ha en inkomst på minst 8400 kronor.
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Inga skulder hos Kronofogden senaste 6 månaderna.

Jämför husvagnslån & husbilslån med Sambla

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra över 40 olika långivare. Vilken bank som passar dig bäst är omöjligt att säga på förhand, alla långivare specialiserar sig på olika typer av kunder.

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Frågor och svar - Husbilslån & Husvagnslån

Hur mycket kan jag låna till husvagn & husbil?
Du kan ansöka om husvagnslån och husbilslån upp till 600 000 kronor.
Är mitt lån till husvagn & husbil bindande?
Nej det är inte bindande! Skulle du hitta en husvagn på Blocket som du vill köpa men någon annan hinner före så är det inga problem. Då avbryter du enkelt ansökan.
Vilken ränta får jag på mitt husvagnslån/husbilslån?
Bra fråga! Vi kan på förhand inte säga vilken ränta du kommer få då den sätts individuellt av långivaren. Därför är det bra att jämföra så många banker och långivare som möjligt - så att du får de bästa villkoren!
När får jag pengarna på kontot?
Från att du har godkänt erbjudandet tar det ca 1-2 arbetsdagar tills dess att du har pengarna på kontot och kan köpa din husvagn eller husbil.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Nordea logotype
SEB logotype
Bank Norwegian logga
Ica banken logga
Remember logga
Nordax Bank logga
Visa fler