Husvagnslån & Husbilslån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Jämför husvagnslån & husbilslån
Låna upp till 600 000 kronor till husbil och husvagn
Finansiera ditt hus på hjul med lägre ränta
Jämför husvagnslån & husbilslån
Låna upp till 600 000 kronor till husbil och husvagn
Finansiera ditt hus på hjul med lägre ränta

Allt fler lockas av friheten och möjligheterna som uppstår när man kan resa runt helt fritt och ta med sig sitt lilla sommarställe på hjul. Vill du också låna till husvagn eller husbil och upptäcka Sverige eller Europa längs vägarna? Ansök om ett husbilslån eller husvagnslån hos oss så hjälper vi dig att få lägre ränta!

Ansök och jämför husvagnslån & husbilslån

Vi förmedlar husvagnslån och husbilslån genom det vi kallar fritidslån, vilket är ett slags privatlån. Längre ner på sidan går vi igenom mer i detalj – men du kanske är redo att ansöka redan nu? Du binder inte upp dig till något genom att ansöka om husvagnslån eller husbilslån – och vår tjänst är alltid kostnadsfri.

Så här går det till att låna till husbil eller husvagn genom oss:

 1. Fyll i formuläret. Där anger du hur mycket du vill låna till husbil eller husvagn och kompletterar med dina personuppgifter.
 2.  Vi hjälper dig jämföra. Kostnadsfritt och med bara 1 kreditupplysning via UC får nu 40 långivare ta del av din ansökan. Efter bara en dag har alla svarat och vi kan presentera husvagnslånet med lägst effektiv ränta för just dig.
 3. Signera och få pengarna på kontot. När du valt husbilslånet eller husvagnslånet du vill gå vidare med återstår bara för dig att signera – vilket du gör smidigt via BankID. Sedan får du pengarna till ditt bankkonto inom några dagar och är redo att köpa dina drömmars husbil eller husvagn!

Fördelar med att ta husvagnslån och husbilslån genom Sambla

Du har nog hängt med på flera av fördelarna som kommer med att låna till husbil och husvagn hos oss, men här är en sammanfattad punktlista:

 • Möjlighet att söka husbils- och husvagnslån upp till 600 000 kronor
 • Kostnads- och bindningsfri ansökan
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Jämförelse hos 40 långivare för att säkerställa att du lånar till husbil och husvagn med låg ränta
 • Alltid personlig service från våra kunniga rådgivare

Vad innebär husvagnslån & husbilslån?

När vi pratar om husvagnslån och husbilslån är det som sagt i form av det vi kallar för fritidslån, vilket är ett slags privatlån.

Principen med ett privatlån är att du är fri att använda pengarna till vad du vill – och du kan välja om du vill lägga hela eller delar av lånet på att köpa husbil eller husvagn. Kanske behöver du samtidigt köpa nya campingstolar och en grill inför semestern? Även det kan täckas av samma lån. Det är en vanlig låneform, med stor flexibilitet.

Olika sätt att låna till husvagn och husbil

En del banker och långivare erbjuder särskilda husvagnslån och husbilslån. De kan ofta även tecknas via återförsäljaren. Vanligtvis påminner dessa lån om de särskilda billån med bilen som säkerhet som också existerar.

Det innebär att det är lån med 20 % kontantinsats och med husvagnen eller husbilen som säkerhet för lånet.

Kostar exempelvis husbilen eller husvagnen 500 000 kronor behöver du själv betala 100 000 kronor i en kontantinsats, resten kan du låna.

Att betala en kontantinsats är inte samma sak som att betala handpenning, även om dessa begrepp ofta blandas ihop. En handpenning är en förskottsbetalning på ett köp.

Fördelar och nackdelar med att låna till husvagn och husbil med säkerhet

Eftersom att banken har en säkerhet för lånet minskar risken med att låna ut pengarna till dig och du kan ofta få en lägre ränta.

Samtidigt betyder det att du inte kan sälja din husvagn eller husbil som helst utan att först lösa ut lånet. I låneavtalet för dessa lån brukar det också ingå en begränsning av hur gammal vagnen eller bilen får vara innan lånet ska vara slutbetalt.

Slutligen behöver du i regel köpa husbilen eller husvagnen hos en auktoriserad bilhandlare, du kan alltså inte fynda på blocket eller köpa av någon bekant.

Husvagnslån och husbilslån utan kontantinsats

Om du tar ett privatlån via Sambla för att finansiera din husbil eller husvagn så får du, som vi nämnt tidigare, större ekonomisk frihet. Husvagnslånen vi förmedlar är alltså lån utan säkerhet som inte är kopplat till husbilen eller husvagnen.

Möjlighet att köpa husbil och husvagn privat

Till exempel innebär ett privatlån att du kan sälja fordonet när du känner för det utan att behöva lösa lånet först. Som vi nämnt ger det dig också möjlighet att låna till husbil och husvagn som du köper av en annan privatperson. Det är alltså inte möjligt om du vill låna till husvagn som erbjuds av en återförsäljare.

Du kan ansöka om ett lånebelopp på upp till 600 000 kronor och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Ansök så hjälper vi dig hitta det bästa husvagns- eller husbilslånet för just dig!

Var hittar jag billigast husbilslån & husvagnslån?

Det går inte att säga på förhand vilken långivare som kan erbjuda dig bäst villkor för att investera i en husvagn eller husbil.

Därför är det viktigt att verkligen jämföra olika låneerbjudanden innan du slår till. Granska villkoren noga för att ta reda på vilka avgifter och räntor som gäller. Kontrollera även om du behöver betala någon kontantinsats och vad som gäller med lånets säkerhet.

Vill du dessutom slippa kontantinsatsen är ett privatlån genom oss ett mycket bra alternativ.

Hur lång återbetalningstid har jag på mitt husvagnslån eller husbilslån?

Återbetalningstiden varierar mellan långivarna och hur du själv vill att upplägget ska vara. Du kan hos oss på Sambla ansöka om husbilslån och husvagnslån med återbetalningstid på 115 år.

Självklart kan du betala av din husvagn eller husbil snabbare om du får möjlighet till det. Kontakta då den långivare du har lånet hos eller oss så får du hjälp.

Om du redan har ett husvagnslån eller husbilslån

Skulle det vara så att du redan har ett lån så kan du försöka få ner räntan på det och få mer pengar över varje månad.

Det enda du behöver göra är att ansöka om ett lån här på Sambla som är lika stort som beloppet du har kvar att betala tillbaka. Om du blir erbjuden en bättre ränta så är det bara att slå till!

Då betalar du av ditt gamla lån och har nu istället ett nytt husvagnslån eller husbilslån med bättre villkor.

Finansiering för husvagn eller husbil

En bra husbil eller husvagn kostar ofta en hel del pengar. Har du inte kontanterna tillgängliga, eller om pengarna är uppbundna någon annanstans kan det vara motiverat att ta ett nytt lån.

Det går att låna med husbilen eller husvagnen som säkerhet, långivarna kallar ofta de lånen för husvagnslån eller husbilslån. Ett annat, ofta mer fördelaktigt sätt, är att ta ett vanligt privatlån med låg ränta.

Sambla erbjuder även: Lån till motorcykel

För att ansöka om ett lån för husvagn eller husbil så har vi följande grundkrav:

 • Du ska vara minst 18 år gammal.
 • Ha en inkomst på minst 8 400 kronor.
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
 • Inga skulder hos Kronofogden senaste 6 månaderna.

Se alltid till att jämföra husvagnslån & husbilslån med Sambla

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra över 40 olika långivare. Vilken bank som passar dig bäst går inte att säga på förhand, eftersom alla långivare specialiserar sig på olika typer av kunder.

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning.

Vår tjänst är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Vi får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Frågor och svar - Husbilslån & Husvagnslån

Hur mycket kan jag låna till husvagn & husbil?

Du kan ansöka om husvagnslån och husbilslån upp till 600 000 kronor.

Är mitt lån till husvagn & husbil bindande?

Nej det är inte bindande! Skulle du hitta en husvagn på Blocket som du vill köpa men någon annan hinner före så är det inga problem. Då avbryter du enkelt ansökan.

Vilken ränta får jag på mitt husvagnslån/husbilslån?

Bra fråga! Vi kan på förhand inte säga vilken ränta du kommer få då den sätts individuellt av långivaren. Därför är det bra att jämföra så många banker och långivare som möjligt – så att du får de bästa villkoren!

När får jag pengarna på kontot?

Från att du har godkänt erbjudandet tar det ca 1-2 arbetsdagar tills dess att du har pengarna på kontot och kan köpa din husvagn eller husbil.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler