Sök lån – jämför lån hos 40 långivare för lägre ränta

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Sök lån upp till 600 000 kr
Att söka lån är gratis & bindningsfritt
Sök och jämför lån hos över 40 långivare
Sök lån upp till 600 000 kr
Att söka lån är gratis & bindningsfritt
Sök och jämför lån hos över 40 långivare

Är det dags att söka ett lån? Då har du kommit helt rätt. Här hjälper vi dig att söka lånet och att få så låg ränta som möjligt. Sök direkt i formuläret eller läs vidare för att lära dig om hur det fungerar – och för att ta del av våra 7 tips om varför du bör ta hjälp av oss för att hitta bra lån.

  • Sök lån upp till 600 000 kronor
  • Din ansökan skickas till över 40 banker och långivare
  • Sök lån på endast 2 minuter

Sök lån smartare – så fungerar det

Vi på Sambla är ingen bank – utan en kostnadsfri tjänst för du som söker lån ska få så bra villkor som möjligt. Det gör vi genom att låta din låneansökan gå ut till alla de 40 banker och långivare som vi samarbetar med – med bara en kreditupplysning via UC.

Sedan kan vi sammanställa buden åt dig – och genom att söka hos så många långivare samtidigt kan du vara säker på att hitta det bästa möjliga lånet för just dig. Pengarna du sparar kan du lägga på något bättre än att betala för mycket i ränta.

Enkelt sätt att hitta bättre lån

Att ta hjälp av en låneförmedlare som oss är det moderna sättet att ansöka om lån. Det går dessutom fort och smidigt att göra en ansökan – och det dröjer inte länge innan du har pengarna på ditt konto.

Man kan säga att vi gör jobbet åt dig så att du sparar både tid och pengar. Det är helt enkelt lite smartare att söka lån genom oss.

Så söker du lån till låg ränta – steg för steg

Förhoppningsvis har du nu ett hum om hur det fungerar att söka och hitta bra lån genom oss. Men här är en steg för steg-guide i hur processen ser ut – för att göra det extra tydligt!

1. Fyll i din ansökan

För att söka lån fyller du i vårt formulär med alla nödvändiga uppgifter på bara ett par minuter. Därefter skickas din ansökan direkt till över 40 banker och långivare som alla delar på samma kreditupplysning från UC.

2. Jämför erbjudanden

Inkom kort återkommer sedan långivarna med sina bästa erbjudanden till dig. Genom att långivarna får konkurrera om att få dig som kund får du lägsta möjliga ränta när du sökt lån. Behöver du hjälp kan du i det är steget alltid få hjälp av våra kunniga rådgivare innan du bestämmer dig.

3. Signera avtalet och få lånet utbetalt

Att söka lån, signera avtalet och få pengarna går alltid mycket snabbare online än om du går till en bank. När du hittat ett lån som passar dig kan du välja att signera med BankID och få pengarna utbetalda till ditt förvalda konto inom ett par bankdagar.

Tid att jämföra lån efter ansökan innan du bestämmer dig

När du väljer oss för att söka lån är din ansökan alltid giltig i 30 dagar. Även om alla långivare svarar inom 24 timmar kan det vara en god idé att överväga varje erbjudande noga. Räntan är så klart viktig men säger långtifrån allt om ett lån.

Håll framför allt även koll på dessa två saker:

1. Återbetalningstid

Du väljer visserligen själv önskad återbetalningstid i din ansökan. Men kom ihåg att ett lån alltid blir dyrare ju längre tid du har det.

2. Effektiv ränta

Den nominella räntan är kostnaden för själva lånet. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus avgifter och anger den verkliga kostnaden. Vissa långivare kan erbjuda en lägre nominell ränta men kompensera för detta i form av uppläggnings- och administrationsavgifter.

Titta en extra gång efter den effektiva räntan i erbjudandet. Vi visar alltid upp den effektiva räntan för att du ska kunna jämföra lånen smidigt.

Vi erbjuder rådgivning hela vägen

Har du frågor om att söka lån, de olika lån vi förmedlar eller om hur processen går till? Våra erfarna rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa dig ansöka och hitta ett bra lån till bästa möjliga ränta. Kontakta oss gärna!

Sök lån genom en låneförmedlare – 7 bra anledningar

Du kanske redan jämför priser när du ska välja elbolag eller boka ett hotellrum, så varför inte också göra det när du ska söka lån? Det kan faktiskt skilja mer än 20 000 kronor om året i räntekostnad mellan det billigaste och dyraste lånet för ett lån på 100 000 kronor. Fördelarna med att använda en låneförmedlare när du söker lån är för många och för stora för att låta bli.

Vi är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar alltså inte ut några pengar utan förmedlar lån mellan dig och bankerna. Nedan listar vi 7 fördelar med att använda Sambla som låneförmedlare när du ska söka lån.

1. Du kan spara pengar

Genom att jämföra olika banker och långivare kan du enkelt se att det kan vara ganska stor prisskillnad på snarlika lån. Olika lån kan även ha helt olika villkor. Om du bara kontaktar din vanliga bank får du aldrig veta hur mycket mer eller mindre det kostar att söka lån hos en annan långivare.

Genom att söka privatlån via oss kan du enkelt se och jämföra långivare, för att sedan i lugn och ro välja det bästa möjliga erbjudandet.

2. Det görs bara en kreditupplysning hos UC

Om du själv kontaktar olika banker och långivare för att söka lån gör de en kreditupplysning vardera. För varje kreditupplysning blir din kreditvärdighet lite lägre, vilket faktiskt kan resultera i att du får sämre och sämre erbjudanden.

När du söker ett lån utan säkerhet genom oss görs det bara en kreditupplysning hos UC. Den delas av alla medverkande banker och långivare, så att du har en större chans att få bra lånevillkor.

3. Du har en större chans att bli beviljad lån

Banker och långivare har olika krav och de kan även bedöma din ekonomiska situation på olika sätt. Även om en av dem inte vill ge dig ett lån, kanske en annan gärna gör det. Det betyder att du har en mycket större chans att få ett lån beviljat genom en låneförmedlare än om du bara kontaktar en bank. Det gäller särskilt om du vill ta lån med betalningsanmärkningar.

4. Söka lån för att få en lägre månadskostnad

Det kanske låter konstigt att söka lån för att spara pengar, men det är faktiskt en riktigt bra idé. Om du redan har lån och krediter kan du baka ihop dem till ett enda lån. På så sätt kan du undvika dolda avgifter och administrativa kostnader samt få lägre ränta. Att samla lån innebär att du får bättre kreditvärdighet, sparar pengar på räntekostnaden samt kan bli skuldfri tidigare.

5. Det är gratis, tryggt och enkelt

Det kostar ingenting att jämföra och söka lån via oss, och du förbinder dig inte till något förrän du skriver på ett låneavtal med en långivare. Du kan låna pengar snabbt genom att fylla i ett enkelt formulär och sedan jämföra de erbjudanden du får. Sambla står under Finansinspektionens tillsyn, så du kan känna dig trygg med att använda vår tjänst.

Läs också: Därför kan du lita på Sambla tjänst

6. Använd lånet till vad du vill

När du söker lån genom oss så söker du ett privatlån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver binda upp någon säkerhet i lånet, som du annars behöver göra när du söker ett bil- eller bolån. Eftersom du inte binder någon säkerhet till lånet är du fri att använda pengarna till vad du vill, som att bygga om hemma eller boka en semester.

7. Spara tid

Hos oss söker du lån en enda gång, men din ansökan skickas sen vidare till över 40 banker och långivare. Alla våra samarbetspartners får sen komma med sina bud till dig, och du är fri att välja vilket du vill. Skulle du själv kontaktat så många långivare hade det tagit väldigt mycket tid.

Varför inte söka lån direkt hos banken?

Att gå till banken – det traditionella sättet att söka lån – är både ineffektivt och kostsamt. Även om det kan inge en känsla av trygghet att slå sig ner med en bankman och fylla i papper, är en digital låneansökan egentligen mer pålitlig tack vare modern teknologi. Dessutom är även alla storbanker idag digitaliserade och erbjuder sina kunder lån över nätet.

Onödigt att jämföra bank för bank

Att fysiskt gå till 40 olika bankkontor för att söka lån är inte tidsmässigt realistiskt. Varje bank måste göra en kreditupplysning, precis som om du gjort enskilda ansökningar hos respektive långivare online. Det enda sättet att med säkerhet få lägsta möjliga ränta och undvika flera kreditupplysningar är att använda en jämförelsetjänst.

Vad är villkoren för att söka lån?

Villkoren för att få låna pengar varierar från bank till bank. Det är en av anledningarna till att det är så viktigt att jämföra erbjudanden. Bara för att en bank eller långivare säger nej, behöver inte nästa göra samma bedömning.

Bankerna fattar sitt beslut utifrån faktorer som inkomst, anställningsform och befintliga lån. Vissa typer av lån, exempelvis bolån, ställer högre krav än andra. Dessutom riktar sig olika banker till olika typer av kunder – därför är det alltid viktigt att söka hos så många som möjligt.

Generella riktlinjer när du söker lån

När du vill söka lån finns det ett par grundkrav som nästan alla banker och långivare delar:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under en viss period, ofta 6 månader eller ett år tillbaka
  • Du måste ha en taxerad inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
  • Du får inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Vi använder oss av ovan krav för att du ska få ansöka om ett lån.

Att tänka på innan du söker lån

Att söka lån utan säkerhet online är smidigt och går mycket snabbt. Men innan du skickar in din ansökan bör du se över om du faktiskt har råd med ett lån. Hos oss kan du fylla i önskat lånebelopp och få en estimering direkt på skärmen av vad det skulle kosta dig. Det tar bara några sekunder och kräver ingen kreditupplysning.

Inför låneansökan – en checklista

1. Sök bara lån om du måste

Tumregeln är att bara låna om du verkligen måste. Har du sparkapital eller någon du kan låna av räntefritt? Undersök alla möjligheter innan du väljer att söka lån.

2. Gör en budget

En budget över dina utgifter och inkomster visar exakt hur mycket pengar du har att röra dig med och hur mycket du eventuellt behöver låna. Se till att endast låna så mycket du verkligen behöver, annars blir lånet onödigt dyrt och du riskerar att spendera pengar i onödan.

3. Räkna på månadsbetalningen

Det billigaste alternativet är alltid att betala av lånet snabbt. Men det är tyvärr inte alltid möjligt. Räkna på vad du har råd att betala av per månad och hur lång tid det skulle ta att bli skuldfri. Vad blir totalkostnaden för att betala av lånet under en längre period? I Samblas kalkylator ser du direkt vad ett lån kostar i snitt.

4. Investera i en trygghetsförsäkring

Ett låneskydd kostar lite extra varje månad men är väl investerade pengar om du får problem med återbetalningen av lånet. Sambla har en egen trygghetsförsäkring du kan teckna i samband med att du ansöker om att låna pengar.

5. Samla dina befintliga lån

Om du har många dyra krediter utspridda kan du försöka samla dem i ett hopbakslån innan du ansöker om nya lån. Ett samlingslån gör att du slipper betala en massa avgifter i onödan och istället kan lägga pengarna på att betala av lånet.

I takt med att lånet minskar ökar dina förutsättningar att förhandla ner räntan. Ju färre lån du har, och ju lägre skuldbelopp, desto bättre kreditvärdighet får du.

6. Ha en medlåntagare

Om du har många betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet, men ändå har råd med ett lån, kan en medlåntagare med stabil ekonomi hjälpa dig att få ett privatlån till bättre ränta än du själv skulle kunnat få. Rent juridiskt blir det medlåntagaren som ansvarar för lånet, men det är så klart fortfarande du som ska betala tillbaka.

Går det att söka lån trots betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar är ett tecken på att du tidigare misskött din ekonomi, vilket är en riskfaktor i bankens ögon. En betalningsanmärkning finns kvar i tre år efter att den registrerats och alla du söker lån hos kan se den när de gör en kreditupplysning.

Men eftersom alla kan drabbas av ekonomiska bakslag och mycket kan hända på tre år, väljer många banker och långivare att acceptera betalningsanmärkningar förutsatt att du kan visa upp en stabil ekonomi i övrigt. Om du däremot har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden säger alla svenska banker nej.

Hur många betalningsanmärkningar kan jag ha?

Det viktigaste är att dina skulder till Kronofogden är betalda – annars blir det svårt att få låna pengar. Vissa av våra samarbetspartners accepterar upp till 10 betalningsanmärkningar. Varje betalningsanmärkning påverkar villkoren för ditt lån och har du många får du räkna med hög ränta, förutsatt att du får låna alls.

Fått avslag på din ansökan? Försök att samla dina befintliga lån

Det finns många anledningar till att banken kan ge avslag på din ansökan. För låg inkomst, för många betalningsanmärkningar, för stora befintliga lån eller skulder till Kronofogden är några vanliga skäl. Ett sätt att bli skuldfri snabbare och förbättra både din ekonomi och dina förutsättningar att få nya lån till bättre ränta, är att baka ihop dina befintliga krediter i ett större samlingslån.

Samla dina lån via oss

Har du ansträngd ekonomi till följd av utspridda lån? Har du svårt att få ett nytt lån med bra ränta? Eller vill du bara ha färre fakturor att hålla reda på varje månad? Alla som sitter på flera dyra smålån kan vinna på att omvandla dem till ett samlingslån istället.

Det nya lånet blir högre men du slipper betala höga avgifter och ränta på ränta helt i onödan. Pengarna du sparar på att samla lånen kan du lägga på att betala av mer på skulden. I takt med att lånet blir mindre kan du omförhandla räntan – en beprövad metod för att bli skuldfri snabbare.

Varför tas en kreditupplysning när jag söker lån?

En kreditupplysning är en sammanställning över din ekonomi och fungerar som underlag för bankens bedömning när du vill söka lån. Kreditupplysningen visar viktiga saker som aktiva lån och eventuella betalningsanmärkningar och skuldsaldon.

Dessutom ser banken hur många kreditupplysningar som tagits under det senaste året. De flesta långivare använder sig av UC, som levererat kreditupplysningar sedan 1977 och är marknadsledande i Sverige.

Därför är många kreditupplysningar negativt för dig

Många kreditupplysningar under en relativt kort period är en fingervisning på att du ofta behöver en kredit, vilket påverkar bankens bedömning negativt.

Det bästa sättet att undvika många kreditupplysningar när du vill låna pengar är använda en jämförelsetjänst, då samtliga långivare får dela på en och samma kreditupplysning och din kreditvärdighet inte påverkas nämnvärt.

Därför kan en kreditupplysning vara bra för dig

Att en kreditupplysning genomförs kan leda till att du inte får låna pengar. Det kan dock vara positivt, då varken du eller banken vinner på ett lån som inte kan betalas tillbaka. Det finns ofta goda skäl till att banken säger nej och tumregeln är att bara låna pengar när du absolut måste.

Kan jag söka lån utan en kreditupplysning hos UC?

Vissa långivare marknadsför sig med att de beviljar lån utan UC, men det betyder bara att de inte använder UC för att göra kreditupplysningen. Banker och långivare måste enligt lag ta en kreditupplysning på den som ansöker om lån och det finns andra alternativ än UC.

Två andra stora kreditupplysningsföretag är Bisnode och Creditsafe. Vi samarbetar med både dem och UC.

Vill du veta mer om villkoren för att söka lån? Behöver du hjälp med din ansökan? Har du frågor om Samblas tjänst? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Frågor och svar – Söka lån

Hur stort lån kan jag söka via Sambla?

Sök privatlån upp till 600 000 kr hos sambla helt gratis. Du kan även söka mindre lån, allt mellan 5000 – 600 000 kr kan du ansöka om.

Vad blir räntan när jag söker lån via Sambla?

En stor anledning till att söka lån hos Sambla är att du söker hos över 40 långivare samtidigt och kan få den absolut bästa räntan. Räntan varierar och sätts individuellt utefter varje banks bedömningar och alla långivare föredrar olika typer av kunder. Därför är det extra viktigt att jämföra låneförslagen från så många långivare som möjligt.

Hur lång tid tar det att söka lån?

Du söker lånet på under 2 minuter! Fyll i formuläret med dina uppgifter så får du svar från långivarna nästintill direkt!

Vilka är kraven för att söka lån?

För att söka ett lån behöver du ha 8400 kronor i månadsinkomst och vara minst 18 år gammal. Du kan ha betalningsanmärkningar, men du får inte ha haft ett skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. Du behöver även ha varit folkbokförd i Sverige i 1 år.

Jag behöver hjälp att söka lån, hur kontaktar jag er?

Du kan smidigt fylla i formuläret på vår hemsida och söka ett lån på under 2 minuter. Skulle du vilja komma i kontakt med oss hittar du vår trevliga kundtjänst på kundtjanst@sambla.se eller via telefon på 0770 22 01 80. Här hjälper vi såklart dig att söka ett lån!

Vad kostar det att söka lån?

Att söka lån via Sambla är helt kostnads- och bindningsfritt. Det du betalar för är räntan till banken som du väljer att gå vidare med. Sambla är helt gratis att använda för att jämföra räntor!

Binder jag upp mig om jag söker ett lån?

Nej! Väljer du att söka ett lån hos Sambla så binder du inte upp dig till något. Skulle du inte vara nöjd med ränteförslagen du får av de banker och långivare vi samarbetar med har det inte kostat dig en enda krona. Det blir först bindande när du har valt att gå vidare med en långivare.

Hur många kreditupplysningar görs när jag söker lån?

Trots att Sambla samarbetar med fler än 40 olika banker och långivare görs det bara en enda kreditupplysning hos UC.

Kan jag söka lån till vad jag vill?

Ja! När du söker ett lån hos Sambla är det ett privatlån, även kallat blancolån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet och det innebär att du är fri att göra vad du vill med pengarna du har lånat.

Hur kan det vara kostnadsfritt att söka lån via Sambla?

Sambla får en ersättning av den bank som betalar ut lånet som du väljer. Det tillkommer inga påslag av ränta eller extra kostnader för dig genom att du använder vår tjänst. Enkelt förklarat betalar bankerna oss för att hitta nya kunder för dom, istället för att lägga sina pengar på dyr marknadsföring i t.ex. TV och radio.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler