Söka lån - 5 Fördelar med att söka lån genom en låneförmedlare

Du kanske redan jämför priser när du ska välja elbolag eller boka ett hotellrum, så varför inte också göra det när du ska söka lån? Det kan faktiskt skilja mer än 20 000 kronor om året i räntekostnad mellan det billigaste och dyraste lånet för ett banklån på 100 000 kronor. Fördelarna med att använda en låneförmedlare när du söker lån är för många och för stora för att låta bli.

Sambla är en låneförmedlare, vad vi gör är att hjälpa dig som låntagare att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar alltså inte ut några pengar utan vi förmedlar mellan dig och bankerna. Nedan listar vi 5 fördelar till att använda en låneförmedlare när du ska söka lån.

1. Du kan spara pengar

Genom att jämföra olika banker och långivare kan du enkelt se att det kan vara ganska stor prisskillnad på ett och samma lån, och de kan även ha helt olika villkor. Om du bara kontaktar din vanliga bank får du aldrig veta hur mycket mer eller mindre det kostar att söka lån hos en annan långivare. Genom att söka privatlån via Sambla kan du enkelt se och jämföra långivare, för att sedan i lugn och ro välja det bästa möjliga erbjudandet.

2. Det görs bara en kreditupplysning hos UC

Om du själv kontaktar olika banker och långivare för att söka lån gör de en kreditupplysning vardera. För varje kreditupplysning blir din kreditvärdighet lite lägre, vilket faktiskt kan resultera i att du får ett sämre erbjudande. När du söker ett lån utan säkerhet genom oss görs det bara en kreditupplysning hos UC. Den delas av alla medverkande banker och långivare, så att du har en större chans att få bra lånevillkor.

3. Du har en större chans att bli beviljad lån

Banker och långivare har krav som skiljer sig åt, och de kan även bedöma din ekonomiska situation på olika sätt. Även om en av dem inte vill ge dig ett lån, kanske en annan gärna gör det. Det betyder att du har en mycket större chans att få ett lån beviljat genom en låneförmedlare än om du bara kontaktar en bank. Det gäller särskilt om du vill ta ett lån med betalningsanmärkningar.

4. Söka lån för att få en lägre månadskostnad

Det kanske låter konstigt att söka lån för att spara pengar, men det är faktiskt en riktigt bra idé. Om du redan har lån och krediter kan du baka ihop dem till ett enda lån. På så sätt kan du undvika dolda avgifter och administrativa kostnader, samt få en lägre ränta. Att samla lån innebär att du får en bättre kreditvärdighet, att du spar pengar på räntekostnaden samt att du kan bli skuldfri tidigare.

5. Det är gratis, tryggt och enkelt

Det kostar ingenting att jämföra och söka lån via Sambla, och du förbinder dig inte till något förrän du skriver på ett låneavtal med en långivare. Du kan låna pengar snabbt genom att fylla i ett enkelt formulär och sedan jämföra de erbjudanden du får. Sambla står under Finansinspektionens tillsyn, så du kan känna dig trygg.

Sök lån smartare genom Sambla

Du kan alltså vara helt säker på att du får det bästa möjliga lånet, och du kan lägga pengarna du spar på något bättre än att betala för mycket i ränta. Dessutom går det fort att söka, och det dröjer inte länge innan du har pengarna på ditt konto. Vi gör jobbet åt dig så att du spar både tid och pengar. Det är helt enkelt lite smartare att söka lån genom oss.

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad i 12 år
2 968 kr/mån
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Sök lån upp till 600 000 kr
Att söka lån är gratis & bindningsfritt
Sök hos över 40 långivare
Marcus Sätherström
Uppdaterad: 2020-10-08

Marcus har lång erfarenhet av privatekonomi och står för en stor del av innehållet du kan ta del av på Sambla.se. Han guidar våra besökare till att fatta informerade och välgrundade beslut i en annars svårnavigerad djungel av privatlån.

Frågor och svar

Hur stort lån kan jag söka via Sambla?
Sök privatlån upp till 600 000 kr hos sambla helt gratis. Du kan även söka mindre lån, allt mellan 5000 - 600 000 kr kan du ansöka om.
Vad blir räntan när jag söker lån via Sambla?
En stor anledning till att söka lån hos Sambla är att du söker hos över 40 långivare samtidigt och kan få den absolut bästa räntan. Räntan varierar och sätts individuellt utefter varje banks bedömningar och alla långivare föredrar olika typer av kunder. Därför är det extra viktigt att jämföra låneförslagen från så många långivare som möjligt.
Hur lång tid tar det att söka lån?
Du söker lånet på under 2 minuter! Fyll i formuläret med dina uppgifter så får du svar från långivarna nästintill direkt!
Vilka är kraven för att söka lån?
För att söka ett lån behöver du ha 8400 kronor i månadsinkomst och vara minst 18 år gammal. Du kan ha betalningsanmärkningar, men du får inte ha haft ett skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. Du behöver även ha varit folkbokförd i Sverige i 1 år.
Jag behöver hjälp att söka lån, hur kontaktar jag er?
Du kan smidigt fylla i formuläret på vår hemsida och söka ett lån på under 2 minuter. Skulle du vilja komma i kontakt med oss hittar du vår trevliga kundtjänst på kundtjanst@sambla.se eller via telefon på 0770 22 01 80. Här hjälper vi såklart dig att söka ett lån!
Vad kostar det att söka lån?
Att söka lån via Sambla är helt kostnads- och bindningsfritt. Det du betalar för är räntan till banken som du väljer att gå vidare med. Sambla är helt gratis att använda för att jämföra räntor!
Binder jag upp mig om jag söker ett lån?
Nej! Väljer du att söka ett lån hos Sambla så binder du inte upp dig till något. Skulle du inte vara nöjd med ränteförslagen du får av de banker och långivare vi samarbetar med har det inte kostat dig en enda krona. Det blir först bindande när du har valt att gå vidare med en långivare.
Hur många kreditupplysningar görs när jag söker lån?
Trots att Sambla samarbetar med fler än 40 olika banker och långivare görs det bara en enda kreditupplysning hos UC.
Kan jag söka lån till vad jag vill?
Ja! När du söker ett lån hos Sambla är det ett privatlån, även kallat blancolån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet och det innebär att du är fri att göra vad du vill med pengarna du har lånat.
Hur kan det vara kostnadsfritt att söka lån via Sambla?
Sambla får en ersättning av den bank som betalar ut lånet som du väljer. Det tillkommer inga påslag av ränta eller extra kostnader för dig genom att du använder vår tjänst. Enkelt förklarat betalar bankerna oss för att hitta nya kunder för dom, istället för att lägga sina pengar på dyr marknadsföring i t.ex. TV och radio.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler