Lån med svag kreditvärdighet

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låna trots svag kreditvärdighet?
Jämför över 40 banker & långivare
Hitta den bästa räntan
Låna trots svag kreditvärdighet?
Jämför över 40 banker & långivare
Hitta den bästa räntan
  • Jämför över 40 banker och långivare
  • Smidig ansökan och utbetalning
  • Hjälper dig hätta bäst ränta
  • Endast en kreditupplysning via UC

Att söka lån genom oss gör att du enklare kan hitta långivaren som passar just dig bäst.

För att kunna ta ett lån via Sambla behöver du ha en inkomst på minst 8 400 kronor per månad, vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Uppfyller du dessa krav har du möjlighet att söka ett lån genom Sambla.

Hur billig och bra ränta du kan få på ditt lån handlar däremot om hur stark eller svag kreditvärdighet du har.

Så påverkar kreditvärdigheten lånet

Kreditvärdighet är en term som bankerna använder för att ge dig ett betyg baserat på din ekonomiska situation där de bland annat väger in inkomst, återbetalningsförmåga, boendesituation, hur många andra lån du har och hur många lån du har ansökt senaste tiden.

Skulle det vara så att du har en bra kreditvärdighet så får du en bättre och billigare ränta på ditt lån. Skulle du å andra sidan vilja låna med en svag kreditvärdighet så kan det vara svårare och framför allt vara svårt att få lån med en bra ränta, men vi på Sambla hjälper dig att få den absolut bästa räntan trots den svaga kreditvärdigheten.

Så hjälper Sambla dig med svag kreditvärdighet

Genom att Sambla som låneförmedlare arbetar med över 40 banker och långivare så kan du alltid känna dig trygg att du kommer få den bästa räntan för just dig, även om du ansöker med en svag kreditvärdighet.

Det fungerar som så att du skickar in en enda ansökan och direkt så skickas din ansökan i väg till de partners vi arbetar med. Samtidigt som detta sker så tas en kreditupplysning på dig och din ekonomiska situation. Kreditupplysningen får alla banker dela på, vilken är bra för din framtida kreditvärdighet!

Alla banker och långivare får se din ansökan och får ta del av din kreditvärdighet. Utifrån detta så skickar bankerna erbjudanden till dig och du kan i lugn och ro själv välja vilket lån och till vilken ränta du vill gå vidare med.

Detta kostar dig självklart inget extra utan det är det Sambla finns här till, för att hjälpa dig få en så bra ränta som möjligt oavsett som du har en svag kreditvärdighet.

Hur får man en svag kreditvärdighet?

En svag kreditvärdighet kan man få av ett antal olika saker. De tydligaste sakerna på en svagare kreditvärdighet är att du saknar eller har en låg inkomst, samt att du har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Har du en inkomst på 8 400 kronor så kan vi hjälpa dig låna pengar trots att du sedan innan har anmärkningar.

Kreditupplysningar påverkar kreditvärdigheten

Har du en bra lön och inte har några ekonomiska svårigheter så garanterar det ändå inte att du har en stark kreditvärdighet. Det misstag många gör är att ansöka om lån hos flera olika banker för att kunna hitta det bästa priset och den bästa räntan.

Vad detta gör med din kreditvärdighet är att det sänker den för varje ansökan. Det beror på att vid varje ansökan görs en kreditupplysning via UC, och detta är inget som bankerna gillar i sin utvärdering av din kreditvärdighet och ditt betyg.

Så genom att använda en låneförmedlare som Sambla så kan du via en enda kreditupplysning få svar från över 40 banker och långivare – utan att riskera att sänka och få en låg kreditvärdighet. Bra tycker vi och bra tycker din plånbok!

Läs också: Tips på hur du förbättrar din kreditvärdighet

Vad innebär ett lån med svag kreditvärdighet?

Om du väljer att ansöka om ett lån trots att du vet om att du har en dålig kreditvärdighet så kommer du när nästa kreditupplysning tas få en ännu sämre kreditvärdighet. Detta innebär allt som oftast sämre villkor, ett mindre lånebelopp än tänkt och en dålig återbetalningstid på lånet.

Alla dessa faktorer tillsammans med en redan svag kreditvärdighet kommer göra att du helt enkelt får ett dyrt lån som du kommer ha svårare att betala av. Detta kan i slutändan leda in dig i dåliga spiraler där du får sämre och sämre lån till en högre och högre ränta.

Se i stället till att få rätsida på din ekonomi och gå vinnande ur situationen där du har lämnat din svaga kreditvärdighet bakom dig. Detta är såklart lättare sagt än gjort, så låt oss hjälpa dig stabilisera din privatekonomi och även ge tips om hur du kan spara pengar i vardagen.

Så kan du vända en svag kreditvärdighet

En vanlig anledning till att man har fått en svagare kreditvärdighet är att man har satt sig i en dålig lånesituation tidigare.

Kanske tog du några lån för många år sedan när du inte hade lika hög inkomst som du har idag, eller kanske behövde du ha ett snabbt lån för att betala en renovering hemma. Detta kan leda till att du har en onödigt hög ränta på vissa av dina gamla lån.

Tips: Se över din lånesituation för att stärka din kreditvärdighet

Skulle du ha många lån sedan tidigare som bara ligger och tickar på månadsvis så bör du se över dessa direkt. Vårt tips är att minst en gång om året försöka omförhandla dina lån och få en bättre ränta.

Ta fram papper och dokumentation på alla lån och krediter du har (även kreditkort) och kontakta alla långivare för att visa på att du idag har en bättre inkomst och en bättre ekonomisk situation och fråga om dom kan sänka din ränta.

Detta kan såklart ta tid och vara krångligt, det är just därför Sambla finns här för att hjälpa dig.

Sambla hjälper dig samla ihop dina lån

Vi hjälper dig smidigt att samla dina olika lån till ett enda lån. Detta gör att du endast får en faktura att betala varje månad och det kommer även ge dig en bättre och billigare ränta, pengar över rakt ner i plånboken varje månad.

Utöver att du sparar pengar så stärker det även din svaga kreditvärdighet. Som vi har varit inne på gillar inte bankerna att du som låntagare har många lån liggandes sedan innan, så i stället för att ha flera har du endast ett enda.

Du kan samtidigt som du vill baka ihop dina lån ansöka om ett nytt lån, då läggs det ihop på samma lån till samma ränta som resterande belopp.

Vill du samla ihop dina lån så väljer du smidigt det i formuläret när du ansöker, där väljer du även hur stor del av det nya lånet som ska gå till gamla lån och hur stor del som är till ett nytt lån.

Skuldsanera och starta om

Skulle det vara väldigt kritiskt och du känner att du aldrig kommer komma upp från dina skulder så finns det ett verktyg som kallas för skuldsanering. Hos Kronofogden i din kommun kan du själv ansöka om att få sanera din skuld.

Du själv betalar en viss summa kontinuerligt och resten av din skuld betalas av åt dig.

När allt är betalt så kommer det bli som en omstart för dig. Nu har du alla möjligheter att visa att du kan klara av att ha en hållbar ekonomi och allt kring svag kreditvärdighet är lämnat bakom dig.

3 tips för att spara pengar i vardagen och stärka kreditvärdigheten

Att tjäna mer pengar kan vara svårt och det är sällan mer pengar in som gör att du får mer pengar över varje månad. Det som kan göra skillnad snabbt är att spara ihop små summor till stora belopp.

Förstår du dig på privatekonomi och kan du få ner dina kostnader så kommer du framöver ha en mer hållbar ekonomi som stärker dig och din kreditvärdighet.

1. Undvik impulsköp

Undvik de där sakerna som att köpa en kaffe på ditt lokala kaffeställe varje dag eller att köpa med två energidrycker till jobbet. Ta i stället med dig hemgjort kaffe i en termos så kommer du spara massor av pengar varje vecka.

2. Se över fasta kostnader som dras varje månad

Det här är en fälla som äter upp pengar varje månad, framför allt har den ökat nu under pandemin. Förmodligen har du ett gäng streamingtjänster för film och musik, kanske någon podcast du betalar för och sen vill du ju inte missa ljudböcker också. Detta kan sticka i väg i kostnad.

Enligt SIFO, som gör undersökningar på svenska folket, hade 2017 varje hushåll i snitt en kostnad på 1353 kronor varje månad för mediakostnader. Detta exkluderar mobilabonnemang.

Så se över vad du egentligen betalar för och om det är värt att behålla eller ej.

3. Se över dina försäkringar

Försäkringar är något som vi måste ha och ska ha ifall någonting skulle hända. Men många i Sverige är överförsäkrade säger Konsumenternas Försäkringsbyrå, och menar på att det finns en del onödiga försäkringar som kan vara värda att se över för att spara en slant varje månad.

Så kolla igenom vilka försäkringar du har via hemförsäkringen, jobbet och fackförbund och om du betalar för något onödigt.

Kan du varje månad spara undan mer pengar än vad du gör idag så kan du betala av dina krediter snabbare, vilket gör att ditt lån blir billigare och att din kreditvärdighet stärks.

Hitta lån för dig med låg och svag kreditvärdighet

Att själv hitta lån om du har en svag kreditvärdighet är enkelt. Det finns gott om långivare där ute som erbjuder SMS-lån som du kan få utbetalt direkt. Detta är inget vi rekommenderar!

Genom att ta snabblån och SMS-lån så kommer du sätta dig själv i en ännu sämre ekonomisk situation och är du på nivån att ta dessa typer av lån så kan det snabbt gå utför.

Så förstör snabblån och SMS-lån din kreditvärdighet

Ofta kräver dessa typer av lån inte någon kreditupplysning via UC och det är därför många väljer att ta dom när de inte tror att det kan få ett lån någon annanstans. Problemet är att du får en ränta och avbetalningsplan som är riktigt dålig och farlig för din ekonomi.

I stället ska du med en svag kreditvärdighet kontakta oss på Sambla så att vi kan försöka hitta en lösning där du går vinnande ur situationen och kan komma upp på fötter igen.

Alternativ till UC för kreditupplysningar

Skulle du ha en svag kreditvärdighet hos UC så finns det i stället andra kreditupplysningsföretag du kan gå via.

På Sambla arbetar vi med flera kreditupplysningsbolag för att hjälpa dig få ett lån

Utöver UC så finns det bland annat Bisnode och Creditsafe. Dessa två företag gör kreditupplysningar som inte UC tar del av, dock främst för företag och för snabblån och sms-lån.

Alternativ om du inte kan få lån

Skulle det vara helt hopplöst att få ett lån så bör du inte heller ta ett lån. Ta i stället kontakt med de banker och långivare som du har krediter hos och berätta om hur din situation ser ut och att du gärna vill sätta upp en avbetalningsplan som fungerar för dig.

Vi kan självklart hjälpa dig samla dina lån så att du får en bättre ränta och förhoppningsvis kan du lämna din svaga kreditvärdighet bakom dig.

Frågor och svar – Kreditvärdighet

Kan jag få lån med svag kreditvärdighet?

Ja det kan du absolut. Flera av de banker och långivare som Sambla arbetar med kan erbjuda lån trots att du har en svag kreditvärdighet. Även om du har flera betalningsanmärkningar kan vi hjälpa dig. En svag kreditvärdighet kan innebära en högre ränta, men vi gör allt för att att du ska få ett så billigt lån som möjligt.

Kan jag förbättra min kreditvärdighet?

Ja det kan du! Du kan betala av dina skulder och säga upp onödiga krediter som du inte använder, detta stärker din kreditvärdighet. Att samla ihop dina lån till ett stort lån kan hjälpa dig få en bättre kreditvärdighet samtidigt som du kan få en billigare ränta. Det hjälper vi gärna dig med!

Hur hjälper Sambla mig få lån trots en svag kreditvärdighet?

Sambla jobbar med över 40 banker och långivare och om du uppfyller grundkraven så kan vi på så vis nästan alltid hitta en långivare till dig, trots att du har en svag kreditvärdighet. Vi tar endast en (1) kreditupplysning hos UC!

Vilka är kraven för att låna via Sambla?

Grundkraven för att få lån är:

  • Inkomst på 8400 kronor per månad.
  • 18 år gammal.
  • Folkbokförd i Sverige minst 1 år.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Uppfyller du detta kan vi hjälpa dig hitta ett bra lån till bästa räntan!

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler