Renoveringslån

Alla renoveringar är olika. Det kan vara allt från att byta panel på huset till att göra om klädkammare till barnkammare.  Något som alla renoveringar dock har gemensamt är att de oftast ökar värdet på din bostad. Med hjälp av Sambla hittar du renoveringslånet med bästa möjliga räntan.

Låna till renovering

Om du har ett befintligt bolån kan det finnas möjlighet att utöka det lånet. Det är dock viktigt att komma ihåg amorteringskravet som infördes 2016. Amorteringskravet går ut på att du som har ett bolån som överstiger 70% av bostadens värde årligen ska amortera med ett belopp motsvarande 2% av det totala ursprungliga lånebeloppet. Om belåningen är 70% eller lägre av bostadens värde ska den årliga amorteringen vara 1% av det totala ursprungliga lånebeloppet, ned till 50% belåningsgrad. Om du tog ditt bolån innan amorteringskravet infördes kan även en liten ökning av lånet betyda att dina månadskostnader ökar med flera tusen kronor.

Renoveringslån hos första bästa bank

Ett annat sätt är att höra av sig till första bästa bank och be om ett banklån. Detta är framför allt bra för banken och mindre bra för dig eftersom om du bara har ett enda låneerbjudande att välja så är det svårt att veta om du gör en bra affär eller inte. Om du vill jämföra många banker på egen hand kommer varje bank göra en kreditupplysning på dig. Tyvärr är det så att för många kreditupplysningar under för kort tid kan vara negativt för dig. Några få upplysningar är inget att oroa sig för men om du gör för många kan det hända att du flaggas som mindre kreditvärdig. Det leder till högre ränta och i värsta fall till att du inte erbjuds något lån alls.

Jämför med Sambla

Ett annat sätt är att ta ett privatlån men att göra det genom Sambla som är den nya generationens låneförmedlare. Med oss kan du låna upp till 600 000 kr till ett av marknadens bästa lånevillkor (effektiv ränta varierar mellan 3,01–22,59 %) och du bestämmer själv din återbetalningstakt. Tjänsten är kostnadsfri och det görs bara en enda kreditupplysning hos UC. Vi låter olika banker och långivare se din ansökan och alla ger sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 timmar har vi fått in alla bud. Sedan får du välja det bud som passar dig bäst. Pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom ett par dagar. Vi erbjuder många olika typer av tjänster, t.ex. omstartslån och lån till kontantinsats.

Renoveringslån
 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Effektiv ränta från 3,01% - 22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning hos UC

Frågor och svar


Varför använda Sambla när jag vill låna till renovering?


Får jag lägre ränta eftersom att lånet används för renovering?Vad krävs för att ansöka om ett renoveringslån med Sambla?


När betalas renoveringslånet ut till mitt konto?


Visa fler frågor

Långivarna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med olika banker och långivare.

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning hos UC samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 30 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför långivarna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig