Renovera köket och baka ihop dina lån

Vad vill du låna till

Låna till renovering

Alla renoveringar är olika. Det kan vara allt från att byta panel på huset till att göra om klädkammare till barnkammare.  Något som alla renoveringar dock har gemensamt är att de oftast ökar värdet på din bostad. Med hjälp av Sambla hittar du renoveringslånet med bästa möjliga räntan.

Renovering

Olika sätt att finansiera din renovering genom lån

Om du har ett befintligt bolån kan det finnas möjlighet att utöka det lånet. Det är dock viktigt att komma ihåg amorteringskravet som infördes 2016. Amorteringskravet går ut på att du som har ett bolån som överstiger 70% av bostadens värde årligen ska amortera med ett belopp motsvarande 2% av det totala ursprungliga lånebeloppet. Om belåningen är 70% eller lägre av bostadens värde ska den årliga amorteringen vara 1% av det totala ursprungliga lånebeloppet, ned till 50% belåningsgrad. Om du tog ditt bolån innan amorteringskravet infördes kan även en liten ökning av lånet betyda att dina månadskostnader ökar med flera tusen kronor.

Ett annat sätt är att höra av sig till första bästa bank och be om ett lån. Detta är framför allt bra för banken och mindre bra för dig eftersom om du bara har ett enda låneerbjudande att välja så är det svårt att veta om du gör en bra affär eller inte. Om du vill jämföra många banker på egen hand kommer varje bank göra en kreditupplysning på dig. Tyvärr är det så att för många kreditupplysningar under för kort tid kan vara negativt för dig. Några få upplysningar är inget att oroa sig för men om du gör för många kan det hända att du flaggas som mindre kreditvärdig. Det leder till högre ränta och i värsta fall till att du inte erbjuds något lån alls.

Jämför med Sambla

Ett annat sätt är att ta ett privatlån men att göra det genom Sambla som är den nya generationens låneförmedlare. Med oss kan du låna upp till 500 000 kr till ett av marknadens bästa lånevillkor (effektiv ränta varierar mellan 3,01–22,59 %) och du bestämmer själv din återbetalningstakt. Tjänsten är kostnadsfri och det görs bara en enda kreditupplysning hos UC. Vi låter olika banker och långivare se din ansökan och alla ger sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 timmar har vi fått in alla bud. Sedan får du, tillsammans med en av våra personliga rådgivare, välja det bud som passar dig bäst. Pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom ett par dagar.

Ansök och jämför lån direkt


0 500 000 kr

Cirka månadskostnad: 3 210 kr/mån*Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,50% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,64%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr från 3,01%-22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning

Frågor och svar


Varför ska jag använda Sambla när jag lånar till renovering?


Kan jag betala av ett renoveringslån i förtid?


Får jag lägre ränta eftersom att lånet går till bostaden?


Vad krävs för att ansöka om ett renoveringslån med Sambla?


När betalas pengarna ut till mitt konto?Binder jag upp mig till något om jag gör en jämförelse?


Görs det bara en kreditupplysning?


Hur kan det vara kostnadsfritt att jämföra med Sambla?


Vilka banker samarbetar Sambla med?


Bankerna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med 18 olika banker och långivare. Exakt vilka banker som du får erbjudande från beror på hur mycket du vill låna samt dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare har nämligen olika målgrupper. De lånar ut upp till 500 000 kr.

Effektiv
 ränta från
3,01%-22,59%

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

step 1

Börja jämföra

Fyll i belopp, lånetid samt dina personuppgifter och klicka på ”nästa steg”. En enda kreditupplysning görs hos UC. Sedan kontaktar vi våra 18 utvalda banker och långivare, helt kostnadsfritt.

step 2

Bankernas bud

Bankerna och långivarna får dina uppgifter, önskat lånebelopp och lånetid. Bankerna kommer sedan ge sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 h får vi deras bud.

step 4

Välja rätt

När alla bud inkommit går vi igenom dem tillsammans. Känner du att ett bud är extra intressant skickas det till din e-post (eller brevlåda). Om budet sedan inte känns bra är det helt okej att säga nej tack.

step 4

Pengarna på kontot

Känner du dig nöjd med budet signerar du lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). När banken eller långivaren mottagit din påskrivna lånehandling betalas pengarna ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför bankerna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig