Båtlån

Kanske drömmer du om en trivsam tur till sjöss. Möjligtvis mår du som bäst när skrovet klyver vågorna samtidigt som motorerna vrålar. Eller så älskar du att sätta segel – alla har olika behov. Men oavsett storlek och båtmodell ska du inte betala för mycket för ditt båtlån.

Olika sätt att ta ett båtlån

Om du tänkt köpa båten genom en godkänd fackhandlare erbjuds du ett lån där båten används som säkerhet. Du får då låna upp till 80% av båtens värde, resterande 20% måste du betala kontant eller i form av inbyte. Amorteringstiden för ett båtlån med fastställt restvärde ligger ofta på 36–60 månader medan ett båtlån från handlaren utan restvärde kan löpa ända upp till 240 månader. Restvärde betyder att långivaren bedömer vad båten förväntas vara värd efter en bestämd tidsperiod. Sedan görs en amorteringsplan där den kvarvarande lånesumman är identisk med båtens förväntade värde när tidsperioden är över.

Restvärde är bra om du tror dig vilja byta båt inom några år. Utan restvärde är bra om du tänker dig ha kvar samma båt under en lång period och vill ha en lägre amorteringstakt. Problemet med båda typerna är kontantinsatsen. Om du inte har undanstoppade pengar eller en gammal båt att byta in måste du antingen vänta med att köpa drömbåten eller ta ett annat lån för att täcka kontantinsatsen.

Finansiera båten genom ett privatlån

Du kan även ta ett privatlån istället för ett båtlån för att finansiera båtköpet. Det har flera fördelar. Du får dels en mer flexibel ekonomisk situation eftersom båten inte blir pantsatt som säkerhet för lånet och dels behöver du bara ta ett lån istället för två olika, vilket är bra för din kreditvärdighet. Om du bestämmer dig för att ta ett privatlån är det klokt att få bästa möjliga ränta genom att jämföra låneerbjudanden från många banker och långivare med Sambla. Genom oss kan du enkelt låna 400 000 kr eller mer, du får svar redan samma dag för ditt båtlån!

Om du redan har ett båtlån på båten

Om du redan har ett båtlån kan det vara klokt att använda Sambla för att undersöka om du kan få ner räntan på ditt båtlån. Dessutom kan du samla dina andra lån tillsammans med båtlånet för att spara pengar och få bättre koll på din ekonomi. Det spelar ingen roll om du har ett båtlån eller billån från Swedbank eller någon annan storbank. Vi kan sannolikt sänka din ränta ändå!

Jämför med Sambla

Sambla är den nya generationens låneförmedlare. Med oss kan du låna upp till 600 000 kr till ett av marknadens bästa lånevillkor (effektiv ränta varierar mellan 3,01–22,59 %) och du bestämmer själv din återbetalningstakt. Tjänsten är kostnadsfri och det görs bara en enda kreditupplysning hos UC. Vi låter olika banker och långivare se din ansökan och alla ger sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 timmar har vi fått in alla bud. Sedan får du välja det båtlån som passar dig bäst. Pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom ett par dagar.

Båtlån
 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Effektiv ränta från 3,01% - 22,59%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning hos UC

Frågor och svar


Måste jag ta båtlånet om jag påbörjar en jämförelse?Måste jag betala en egen kontantinsats för att köpa båten?


Visa fler frågor

Långivarna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med olika banker och långivare.

Effektiv ränta från 3,01%-22,59%

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank
Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Långivarna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 30 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.