Jämför bankerna så slänger du inte några pengar i sjön

Vad vill du låna till

Låna till båt

Kanske drömmer du om en trivsam tur till sjöss. Möjligtvis mår du som bäst när skrovet klyver vågorna samtidigt som motorerna vrålar. Eller så älskar du att sätta segel – alla har olika behov. Men oavsett storlek och båtmodell ska du inte betala för mycket för ditt båtlån.

Båt

Olika typer av båtlån

Om du tänkt köpa båten genom en godkänd fackhandlare erbjuds du ett lån där båten används som säkerhet. Du får då låna upp till 80% av båtens värde, resterande 20% måste du betala kontant eller i form av inbyte. Amorteringstiden för ett båtlån med fastställt restvärde ligger ofta på 36–60 månader medan ett lån från handlaren utan restvärde kan löpa ända upp till 240 månader. Restvärde betyder att långivaren bedömer vad båten förväntas vara värd efter en bestämd tidsperiod. Sedan görs en amorteringsplan där den kvarvarande lånesumman är identisk med båtens förväntade värde när tidsperioden är över. Restvärde är bra om du tror dig vilja byta båt inom några år. Utan restvärde är bra om du tänker dig ha kvar samma båt under en lång period och vill ha en lägre amorteringstakt. Problemet med båda typerna är kontantinsatsen. Om du inte har undanstoppade pengar eller en gammal båt att byta in måste du antingen vänta med att köpa drömbåten eller ta ett annat lån för att täcka kontantinsatsen.

Du kan även ta ett privatlån för att finansiera båtköpet. Det har flera fördelar. Du får dels en mer flexibel ekonomisk situation eftersom båten inte blir pantsatt som säkerhet för lånet och dels behöver du bara ta ett lån istället för två olika, vilket är bra för din kreditvärdighet. Om du bestämmer dig för att ta ett privatlån är det klokt att få bästa möjliga ränta genom att jämföra låneerbjudanden från många banker och långivare med Sambla.

Om du redan har ett båtlån

Om du redan har en båt kan det vara klokt att använda Sambla för att undersöka om du kan få ner räntan på det lånet. Dessutom kan du samla dina andra lån tillsammans med båtlånet för att spara pengar och få bättre koll på din ekonomi.

Jämför med Sambla

Sambla är den nya generationens låneförmedlare. Med oss kan du låna upp till 500 000 kr till ett av marknadens bästa lånevillkor (effektiv ränta varierar mellan 3,01–22,59 %) och du bestämmer själv din återbetalningstakt. Tjänsten är kostnadsfri och det görs bara en enda kreditupplysning hos UC. Vi låter olika banker och långivare se din ansökan och alla ger sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 timmar har vi fått in alla bud. Sedan får du, tillsammans med en av våra personliga rådgivare, välja det bud som passar dig bäst. Pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom ett par dagar.

Ansök och jämför idag

0 500 000 kr

1 159 kr
Säker jämförelse i samarbete med
Verisign Secured - UC

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr från 3,01%

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning

Frågor och svar


Måste jag ta båtlånet om jag testar att jämföra?


Måste jag ha någon kontantinsats när jag lånar till båten?


Kan jag betala tillbaka lånet i förtid?


Vad krävs för att ansöka om ett privatlån?


Hur mycket kan jag låna?Hur kan det vara kostnadsfritt att jämföra med Sambla?


Binder jag upp mig till något om jag gör en jämförelse?


Görs det bara en kreditupplysning?


Vilka banker samarbetar Sambla med?


Bankerna vi jämför

I dagsläget samarbetar vi med 18 olika banker och långivare. Exakt vilka banker som du får erbjudande från beror på hur mycket du vill låna samt dina ekonomiska förutsättningar. Alla banker och långivare har nämligen olika målgrupper. De lånar ut upp till 500 000 kr.

Effektiv
 ränta från
3,01 %

Varför ska jag jämföra många banker?

Räntan du erbjuds kan variera mycket mellan olika banker. Det finns tyvärr inget facit som säger vilken bank som kommer att ge just dig bäst erbjudande. Räntan sätts nämligen individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar och bankens upplevda risk.  Att jämföra många banker på egen hand när du ska låna pengar är tidskrävande och du kommer även att få många kreditupplysningar hos UC. Jämför du istället med Sambla görs bara en enda kreditupplysning samtidigt som du får erbjudanden från olika banker och långivare. Vi räknar sedan ut din exakta besparing. Allt för att du ska känna dig trygg och spara pengar.

banker och långivare

Låna upp till 500 000 kr

Effektiv ränta 3,01–22,59 %

step 1

Börja jämföra

Fyll i belopp, lånetid samt dina personuppgifter och klicka på ”nästa steg”. En enda kreditupplysning görs hos UC. Sedan kontaktar vi våra 18 utvalda banker och långivare, helt kostnadsfritt.

step 2

Bankernas bud

Bankerna och långivarna får dina uppgifter, önskat lånebelopp och lånetid. Bankerna kommer sedan ge sitt bästa erbjudande för att få dig som kund. Inom 24 h får vi deras bud.

step 4

Välja rätt

När alla bud inkommit går vi igenom dem tillsammans. Känner du att ett bud är extra intressant skickas det till din e-post (eller brevlåda). Om budet sedan inte känns bra är det helt okej att säga nej tack.

step 4

Pengarna på kontot

Känner du dig nöjd med budet signerar du lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). När banken eller långivaren mottagit din påskrivna lånehandling betalas pengarna ut inom ett par dagar.

Vad passar dig?

För att påbörja din jämförelse så kan du klicka nedan eller ringa oss. Du kan även fylla i ditt telefonummer så kontakar vi dig så  snart vi kan. Sambla har hjälpt över 150.000 kunder sedan starten 2014 och en kund sparar i genomsnitt 30 000 kr genom vår tjänst. Jämför bankerna!

Jag vill jämföra nu

Jag vill ringa direkt

...vill du att vi ringer dig?

Ring upp mig