Ansök om lån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Ansök om lån upp till 600 000 kr
Svar från 40 långivare
Låneansökan är kostnadsfri och icke-bindande
Ansök om lån upp till 600 000 kr
Svar från 40 långivare
Låneansökan är kostnadsfri och icke-bindande

Om du behöver låna pengar så kan vi hjälpa dig. Det är snabbt och smidigt att göra en låneansökan, och dessutom är det helt gratis att ansöka om lån. Så här går det till:

1. Fyll i ansökan om lån

Börja med att fylla i vårt formulär. Ange hur mycket pengar du vill låna och hur länge, samt dina personuppgifter och information om eventuell medsökande. Det tar bara ett par minuter.

2. Välj det bästa förslaget

Din ansökan skickas upp till 40 olika långivare, men det görs endast en kreditupplysning hos UC. De som vill erbjuda dig ett lån återkommer med förslag till dig. Du kan få det första svaret redan inom några minuter, och inom 24 timmar har alla svarat.

3. Skriv under avtalet

När du har valt en långivare behöver du bara skriva under, antingen med BankID eller med bläckpenna. Sedan betalas pengarna ut till ditt konto så att du har dem inom ett par dagar.

Ansöka om lån genom Sambla

Oavsett vad det är du vill låna pengar till så kan du enkelt ansöka om lån genom oss. Du kan även samla dina lån genom att ta ett nytt lån till bättre villkor, och därigenom sänka dina lånekostnader. Vill du samla lånen väljer du “Ja, jag vill samla mina lån” i din ansökan om lån.

Du börjar med att fylla i en ansökan på formuläret här på vår webbsida. Du förbinder dig inte till någonting genom att göra en ansökan, och det kostar inte heller något. Det är först när du skriver på ett låneavtal med en av långivarna som ett lån är bindande. Vårt system är uppkopplat mot de långivare och banker vi samarbetar med, så vi skickar direkt vidare din ansökan till dem. Långivarna konkurrerar om att ge dig den bästa räntan, och du får snabbt svar på din låneansökan.

De första svaren kan komma redan inom ett par minuter, och efter en arbetsdag har alla långivare återkommit med sina erbjudanden. Det är också möjligt att ringa till vår kundservice och få samma service över telefon.

Jämför banker och långivare

Det är viktigt att du inte betalar för hög ränta om du behöver ta ett privatlån, och det kan du enkelt undvika genom att ansöka om lån via Sambla. Den största fördelen med att ansöka hos flera olika långivare är att du lätt kan jämföra dem mot varandra, eftersom du får se vilken ränta och vilka villkor de olika långivarna vill erbjuda dig. Du kan sedan i lugn och ro bestämma dig eftersom din ansökan är giltig i 30 dagar.

Det görs bara en kreditupplysning hos UC när du lånar genom oss. Alla långivare som har tagit del av dina uppgifter skickar en separat omfrågandekopia till dig. Det kan också hända att långivarna ber dig om mer information innan de kan ge dig ett förslag, detta framkommer dock väldigt tydligt i avtalet.

Läs också: Enkla lån

Om du hade ansökt hos varje långivare var för sig, hade de gjort en kreditupplysning vardera. Detta kan leda till en sämre kreditvärdighet eftersom att långivarna kan tro att du blivit nekad lån på flera ställen.

Vad krävs för att få ansöka om lån via Sambla?

Du kan få låna mellan 5 000 och 600 000 kronor med en återbetalningstid på 1 till 20 år. Grundkraven för att du ska få ansöka om lån genom Sambla är:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Du har en fast månadsinkomst på minst 8400 kr per månad. Det inkluderar även inkomst från eget företag och pension

Ibland kan det vara svårt att få lån om du till exempel har betalningsanmärkningar eller är långtidssjukskriven. Det kan ändå vara möjligt att låna med betalningsanmärkningar så länge du inte har fler än 10, och inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Det kan faktiskt dessutom vara bra att låna med anmärkning om du vill samla lån. Ansök om lån för att samla lån och krediter på ett och samma ställe för att få en lägre kostnad varje månad.

Fördelar med att ansöka om lån med Sambla:

 • Vi samarbetar med över 40 långivare (flest i Sverige)
 • Du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr
 • Långivarna konkurrerar om dig som kund, vilket ger dig så låg ränta som möjligt
 • Helt gratis och bindningsfritt
 • Personlig service
 • Endast en kreditupplysning hos UC som alla långivare får dela på
 • Tryggt, snabbt och enkelt
 • Låna pengar online utan att behöva besöka ett bankkontor

Vad händer efter din ansökan om lån?

När du har valt en långivare skriver du under och skickar in avtalet, antingen med BankID eller på ett fysiskt dokument som skickas hem till dig. Långivaren betalar ut pengarna så att du har dem på ditt konto inom ett par bankdagar. På så sätt är det smidigt att låna pengar direkt genom oss.

Du kan alltid lösa ditt lån i förtid utan någon extra kostnad så länge det har rörlig ränta. De flesta långivare vi arbetar med har rörlig ränta, och vi är dessutom väldigt tydliga med att informera dig om en långivare har fast ränta. Det kan även vara möjligt att omförhandla räntan och villkoren för ett befintligt lån om din ekonomiska situation ändras under avtalstiden.

Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår Kundtjänst.

Frågor och svar - Ansök om lån

Kan jag spara pengar genom att ansöka om lån hos Sambla?

Våra kunder sparar i snitt 17 500 kronor när de väljer att samla sina lån via Sambla. När du samlar dina lån får du en lägre månadskostnad och behöver endast betala av ett enda lån istället för flera. Ansök om att samla dina lån direkt för att se hur mycket du kan spara.

Hur ansöker jag om lån med Sambla?

Du ansöker smidigt om ett lån genom att ange hur mycket du vill låna och vilken avbetalningstid som du vill lägga upp ditt lån på i formuläret högst upp.

Kostar det att ansöka om lån?

Att ansöka om ett lån hos Sambla är helt kostnadsfritt och du binder inte upp dig till att acceptera något lån. Det enda du betalar för sedan är räntan och en eventuell uppläggningsavgift till banken.

Hur många banker jämförs när jag ansöker om ett lån?

Hos Sambla jämförs över 40 banker och långivare när du ansöker om ett lån. Du väljer själv sen vilket lån du vill gå vidare med.

Vilken ränta får jag när jag har ansökt om ett lån?

När du ansöker om ett lån jämförs över 40 banker och långivare. Dessa erbjuder sen dig en ränta på ditt lån utifrån hur din kreditvärdighet ser ut. Vi kan därför inte på förhand säga vilken ränta du kommer få.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler