Låna pengar utan BankID

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med 12 års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Låna pengar utan mobilt BankID
4 alternativa sätt att identifiera dig
13 långivare som erbjuder lån utan BankID
Låna pengar utan mobilt BankID
4 alternativa sätt att identifiera dig
13 långivare som erbjuder lån utan BankID

En bank eller långivare vill alltid veta vem de lånar ut pengar till. Du behöver alltså bekräfta din identitet innan några pengar betalas ut. Det gör du snabbast genom att använda BankID. Långtifrån alla har dock elektronisk identifiering som krav. Här går vi igenom de olika alternativ som finns när du vill låna pengar utan BankID.

Eftersom det mesta idag signeras elektroniskt via våra mobiltelefoner, är det lätt att tro att det är ett måste även när du ska låna pengar. Så är inte fallet – du kan absolut identifiera dig och låna pengar utan BankID.

Utbudet på lån utan BankID är dock mindre, vilket gör det extra viktigt att jämföra de erbjudanden som faktiskt finns för att få så bra ränta som möjligt.

Vad är BankID?

Har du stenkoll på vad BankID är kan du läsa vidare, annars friskar vi upp ditt minne.

En sak är säker – det finns en god anledning till att BankID fått en så central roll i vårt moderna samhälle. Förutom att spara tid, är användandet av E-legitimation helt enkelt väldigt säkert.

Genom att använda BankID kan du inom loppet av sekunder logga in på dina sidor hos viktiga myndigheter eller identifiera dig hos banker och företag.

Vad gäller låneansökningar är e-leg oslagbart, då du dels får ett större utbud långivare att välja på och dels får pengarna utbetalda snabbare.

4 alternativ när du vill låna utan BankID

Alla svenska banker och långivare erbjuder idag elektronisk signering, vilket underlättar om du vill låna pengar direkt. Vill du istället låna utan BankID finns det fyra mer eller mindre vanliga alternativ:

1. Få avtalet hemskickat med posten

Många erbjuder fortfarande det traditionella sättet att skriva under ett kontrakt – nämligen med penna. Långivaren skickar då hem skuldebrevet till dig postvägen, antingen direkt till din brevlåda eller med rekommenderad post vilket är det säkrare alternativet. Det innebär att du går och hämtar ut avtalet hos ett ombud.

Många gånger kan du behöva komplettera avtalet med en kopia på dina ID-handlingar, kontoutdrag, lönespecifikationer och liknande när du väljer att låna utan BankID. Det räcker oftast med fotokopior som du kan skicka in digitalt. Långivaren skickar med information om detta tillsammans med ditt skuldebrev.

Nackdelar:

 • Du behöver få hem ett fysiskt avtal och skicka tillbaka det.
 • Papper och leverans har en större påverkan på miljön.
 • Avtalet kan försvinna hos posten.
 • Du kan behöva kopiera dina ID-handlingar.

2. Identifiering med kod

Om du saknar E-legitimation men har bråttom är identifiering via kod ett smidigare alternativ än att få avtalet på posten. Koden kan visserligen också skickas med post, men många erbjuder istället direkt identifiering via en PIN-kod i mobilen. Detta skyndar på processen avsevärt.

Nackdelar:

 • Skickas koden med post tar det mycket längre tid.

3. Identifiering med hjälp av Instantor

Du kan även låna pengar utan BankID med hjälp av fintech-bolaget Instantor. Deras tjänst kräver antingen BankID eller bankdosa för identifiering samt signering av ditt låneavtal. Tjänsten är dock begränsad till ett mindre antal banker och långivare, varav de flesta är storbanker. Nordea, SEB, Danske Bank och Forex Bank är några exempel.

Nackdelar:

 • Du behöver fortfarande identifiera dig med antingen BankID eller bankdosa.
 • Fungerar inte hos alla banker.

4. Identifiering via telefon

Lån utan BankID är vanligt när det gäller mindre summor. På smålån med kort återbetalningstid erbjuder långivare ibland manuell identifiering via telefon. När ansökan är ifylld har ni helt enkelt ett samtal där identifieringen sker enligt en steg-för-steg-modell.

Nackdelar:

 • Fungerar endast på mindre summor och korta återbetalningstider.
 • Tar betydligt mycket längre tid än att låna med BankID.

5 anledningar till att du kan behöva låna pengar utan BankID

De flesta anser nog att BankID på många sätt underlättar vardagen. Och visst är det både snabbare och smidigare än samtliga andra metoder. Det finns dock många tänkbara scenarion där lån utan BankID kan vara din bästa eller faktiskt enda möjlighet. Här är några exempel:

1. Du har inget BankID

Om du aldrig haft behov av att signera elektroniskt men plötsligt behöver låna pengar snabbt, är det så klart bra att det finns andra vägar att gå. Samtidigt går det relativt snabbt att faktiskt skaffa ett BankID – förutsatt att du är kund hos en bank som ger ut dem och att du har ett svenskt personnummer. Du kan även få BankID inbakat i ditt ID-kort om du skaffar det hos Skatteverket.

2. Du har utländska ID-handlingar

Med utländska ID-handlingar kan du inte få ett BankID i Sverige i dagsläget. Detta beror på att bankerna och långivarna byggt identifieringssystemet kring svenska personnummer. Alltså är lån utan BankID ett måste.

3. Du har tappat bort din mobiltelefon

Det är alltid lika surt när det händer men speciellt om du precis ska låna pengar. Och har du en gammal telefon är det inte säkert att den stöder BankID. Utöver mobilt BankID så går det att skaffa BankID på datorn – men självklart kan även den gå sönder eller försvinna.

4. Tekniken strular

Om appen för elektronisk signering ligger nere under en längre period och du har bråttom med din ansökan kan det vara aktuellt med ett lån utan BankID.

5. Du vill hellre signera på papper

När det gäller lån och viktiga avtal, känner vissa en osäkerhet inför teknologiska lösningar och föredrar traditionella metoder. Om det känns bättre att låna pengar utan mobilt BankID, ska du naturligtvis göra det.

Nackdelen med lån utan BankID är att det tar betydligt längre tid och är mycket krångligare. Och kom ihåg att e-leg anses vara det säkraste sättet att identifiera sig på idag.

Därför bör du undvika sms-lån utan BankID

Möjligheten att ta ett direkt lån utan BankID kan så klart vara lockande. I de flesta fall handlar det dock om sms-lån med skyhög ränta och kort löptid. Att sms- och snabblån är så pass lätta att få beviljade bidrar till att folk lånar oftare och mer än de mäktar med. Många dyra krediter får de totala räntekostnaderna att skjuta i höjden vilket snabbt leder till ekonomiska trångmål.

Har du många smålån? Ansök om ett samlingslån istället

Har du hamnat i snabblånsfällan är ett bra första steg att försöka få ett samlingslån istället. Det innebär att du bakar ihop alla tidigare krediter i ett nytt, större lån. Du slipper därmed dyra avgifter och får loss mer pengar varje månad till att amortera på skulden. När lånebeloppet sjunker kan du omförhandla räntevillkoren.

Även för detta ändamål kan du låna utan BankID om du skulle vilja.

Lån utan BankID via Sambla

När du vill låna pengar utan BankID är det klokt att använda en låneförmedlare för att hitta den rätta långivaren. Idag erbjuder 13 av våra samarbetspartners lån utan BankID.

 • Maxbelopp och ränta sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Långivarna delar på en och samma UC, vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas märkbart.

Vill du veta mer om lån utan BankID och vilka möjligheter du har hos våra långivare? Hör av dig eller skicka in en ansökan.

Frågor och svar - Lån utan BankID

Påverkar lån utan BankID villkoren?

Nej, inte alls. Det enda du förlorar på att låna pengar utan BankID är tid. Hur mycket du får låna och till vilken ränta bestäms helt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Är det lika säkert med lån utan BankID?

Ja, kraven är precis lika höga oavsett hur du väljer att verifiera din identitet. Den stora skillnaden är att lån utan BankID tar längre tid att få beviljade.

Hur snabb är processen med lån utan BankID?

Långivaren behöver ett undertecknat avtal för att kunna betala ut pengarna. Med BankID går det direkt, men även identifiering och signering via kod är en snabb metod. Om avtalet måste skickas fram och tillbaka med post dröjer det minst ett par dagar innan du ser pengarna på kontot.

Hur väljer jag signering?

På den digitala ansökningsblankettens signeringssida ser du valmöjligheterna för att signera skuldebrevet. Genom att använda en låneförmedlare kan du i förväg sålla bort de långivare som inte erbjuder lån utan BankID.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler