Kan man slå ihop två lån? Så funkar det att slå ihop lån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i år
0 kr/mån
+
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

kr

           
Lånetid

år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 0 kr med NaN års löptid, nominell ränta NaN % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 0 %. Totalt belopp att betala: 0 kr. Månadskostnad: 0 kr fördelat på NaN betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% - 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Slå ihop två eller flera lån – upp till 600 000 kronor
Jämför upp til 40 långivare för lägre ränta
Minska dina kostnader och få koll på ekonomin
Slå ihop två eller flera lån – upp till 600 000 kronor
Jämför upp til 40 långivare för lägre ränta
Minska dina kostnader och få koll på ekonomin

Många av våra kunder kommer till oss för att få hjälp med att samla sina lån, vilket innebär att du slår ihop lån till ett. Du kan slå ihop två eller flera lån – det finns egentligen ingen begränsning. Oftast gör man det för att man får lägre ränta när man slår ihop lån. Ansök så hjälper vi dig eller läs mer här!

Hur slår man ihop lån?

Om du sitter på flera lån är det ofta smart att slå ihop dem till ett för att få lägre ränta. Vi kallar det för att man samlar sina lån och krediter i ett samlingslån.

Det gör du genom att räkna ihop den totala summan för dina nuvarande lån och krediter som du önskar att slå ihop – och söka ett nytt genom oss för den summan.

Nytt lån för att slå ihop de gamla

När vi jämfört kostnadsfritt åt dig så kan du 24 timmar senare välja långivaren som beviljat dig det nya lånet till lägst ränta.

När du tecknat detta kan du använda pengarna för att lösa dina gamla lån – och voila! Du har nu slagit ihop lånen.

Vilka lån kan man slå ihop?

Med ett hopbakslån har du möjlighet att slå ihop alla möjliga typer av lån. Du kan slå ihop privatlån, billån, snabblån, SMS-lån, kreditkortsräkningar, delbetalningar – egentligen alla former av skulder.

Enligt svensk lag har du som konsument nämligen alltid rätt att betala av din skuld i förtid. På de allra flesta av lånen vi precis rabblade upp är räntan dessutom rörlig – vilket betyder att du kan lösa dina tidigare lån för att slå ihop dem helt utan någon extra kostnad.

Slå ihop lån med bunden ränta

Bunden ränta är vanligast för bolån – senare i texten återkommer vi till att slå ihop bolån – men väldigt ovanligt för privatlån och andra typer av mindre lån och krediter.

Skulle du ha en bunden ränta på ett lån som du vill lösa kan du bli skyldig att betala ränteskillnadsersättning för resten av din bindningstid. Men du kan fortfarande alltid lösa lånet, även om det är bundet.

Varför ska man slå ihop lån?

Anledningarna till att slå ihop lån är faktiskt fler än vad man kan tro. Här listar vi de viktigaste anledningarna till varför du bör fundera på att slå ihop dina lån och krediter redan i dag:

1. Sänk din ränta – få ett billigare lån

Detta är den främsta anledningen till att många söker för att slå ihop sina lån genom oss – och det är lätt att förstå varför.

Att i en handvändning kunna sänka sin totala ränta och betala hundratals – ibland tusentals – kronor mindre varje månad gör stor skillnad för många hushåll.

Vi är stolta över att kunna säga att våra kunder i snitt sparar 17 500 kronor genom att slå ihop sina lån genom oss.

Bild som visar på hur man samlar ihop gamla lån

2. Bättre översikt över din ekonomi – slipp missa räkningar

Låt oss säga att du har två privatlån, en kreditkortsfaktura samt en delbetalning på en säng som du betalar varje månad. Vore det inte rätt mycket smidigare att få alla dessa på samma räkning? Det tycker vi också!

Att slå ihop sina lån gör att du endast har en faktura att betala varje månad. Det lär minska chansen för att du skulle missa att betala en räkning

Det finns nämligen få saker som snabbare gör ett lån mycket dyrare än att missa en räkning eller två.

3. Att slå ihop lån stärker din kreditvärdighet

Om du sitter i en situation som den vi beskrev ovan med flera utspridda lån kommer banker och långivare inte alltid älska vad de ser. Många lån gör nämligen att de ofta ser en högre risk i dig som kund – jämfört med om du bara har ett lån. Det gäller alltså även om ditt samlade lån är större än de andra mindre lånen.

Att slå ihop lånen kommer alltså att stärka din kreditvärdighet, vilket kommer med en rad fördelar. Du lär ha möjlighet att sänka din ränta ytterligare i framtiden och också ha möjlighet att teckna ytterligare lån till förmånligare ränta.

Att förbättra din kreditvärdighet kommer också att påverka hur stort bolån du får beviljat samt till vilken ränta.

Så går det till att slå ihop lån

Att slå ihop sina lån genom oss på Sambla är en smidig process. Så här går det till:

  • Fyll i din ansökan
    Ange hur mycket du behöver låna för att slå ihop lånen och fyll i att du har lån som du vill byta ut. Att lämna in en ansökan tar bara ett par minuter.
  • Jämför bud från 40 långivare
    Med bara en kreditupplysning hos UC kan vi sedan låta alla våra partners ta del av din ansökan. Alla får då chans att ge dig ett bud, och inom 24 timmar har alla svarat. Under processen erbjuder vi alltid dig rådgivning om du behöver hjälp längs vägen.
  • Signera, få pengarna till kontot och slå ihop dina lån
    Du signerar sedan lånet du väljer att gå vidare med smidigt med BankID. I vissa fall vill din nya långivare lösa dina gamla låt åt dig, och i vissa fall får du pengarna rätt in på kontot för att sedan själv lösa dina tidigare lån.

Andra lån som går att slå ihop

Hittills har vi mest pratat om möjligheten att slå ihop flera privatlån, eftersom det är det vi är experter på. Men det finns också fler lån man ibland kan slå ihop.

Slå ihop bolån

Med bolån är det vanligt att de är uppdelade i flera delar. Det kan vara en rörlig del samt flera delar med olika bindningstid. I vissa lägen kan det finnas en vits med att slå ihop två bolån i ett också – ibland för att sänka sin ränta men ibland också bara för att förenkla för din hantering.

Vi på Sambla kan hjälpa dig med att se över ditt bolån. På samma sätt som vi jobbar med privatlån kan vi ta hjälp av våra partners för att se vilken bolånebank som kan erbjuda dig en lägre ränta. Kontakta oss eller fyll i formuläret hos bolån så hjälper vi dig.

Slå ihop två CSN-lån

Har du pluggat och har flera olika CSN-lån? Under 2023 är det faktiskt också möjligt att slå ihop två lån hos CSN.

Det gäller dig som har fått CSN-lån utbetalt före 2022 samt under 2022 eller senare. Du kan då ansöka om att slå ihop de två lånen – senast den 30 november 2023. Det gäller sedan från januari 2024.

Att slå ihop två lån kommer med liknande fördelar som det gör med privatlån. Enligt CSN får du ett årsbelopp i stället för två, du sparar 150 kronor i en extra expeditionsavgift och du kan få både lägre månadskostnad och längre löptid på lånet.

Undersök dina möjligheter att slå ihop lån

Visst låter det bra att slå ihop lån? Fyll i formuläret för att komma i gång eller kontakta oss så berättar vi mer. Kom ihåg att vår tjänst alltid är kostnadsfri och att du inte binder upp dig till något med en ansökan.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

Visa fler