Studera utomlands stipendium 2019


För utlandsstuderande


10 000 kr skattefritt


Ansök direkt i formuläret

Stipendievinnare

Alexandra Börjesson (23, KTH)

Stipendiat sommar 2018

"Jag tycker att ett utbytestermin är mycket värdefullt och ett bra tillfälle att lära känna människor runt om i världen och få testa på ett helt annat universitet. Det har varit en värdefull möjlighet och jag tycker det är något alla ska få chansen att testa på."

Sofia Austlid (22, GU)

Stipendiat vinter 2018

"Att besitta förmågan att anpassa sig till nya situationer och andra kulturer blir en stark konkurrensfaktor och något som min utlandstermin verkligen bidrog till. Slutligen tycker jag att alla ska få chansen att testa på något nytt och ha riktigt, riktigt kul."

Murat Yasar (23, LNU)

Stipendiat vår 2019

"Att lära sig om skillnaderna i företagskulturen i Latinamerika i jämförelse från Sveriges, hoppas jag kan vara en god merit för en internationell karriär. Mina internationella studier kommer att positionera mig bättre i en alltmer konkurrenskraftig arbetsmarknad. Utöver detta, är chansen att uppleva andra kulturer och träffa nya människor något jag tycker alla ska testa på."

Överblick

Sambla AB delar ut ett stipendium på 10 000:- till dig som är student vid svenskt universitet eller högskola och redan har, eller kommer studera utomlands. Vår övertygelse är att utlandsstudier är en mycket viktig del av att ta examen idag. Därför vill vi med detta stipendium ytterligare motivera studenter att genomföra studier utomlands.

Vi på Sambla är vi mycket glada över möjligheten att få stödja dig under och efter din resa mot utlandsstudier, oavsett inriktning eller nivå på studier. Vi anser att studier på orter där kulturen skiljer sig väsentligt från den svenska är de som har potential att skapa mest värde. Vi vill med detta sagt särskilt uppmana dig som valt en ort som uppfyller detta kriterium.

Vem kan söka?

För att vara berättigad att ansöka krävs att följande krav uppfylls:

Utlandsstudier ska ha pågått eller vara beräknade att pågå i minst en termin

Studierna har varit/ska vara på heltid

Sökande ska vara aktivt studerande

Sökande ska vara folkbokförd i Sverige


Minst en termin


Aktivt studerande


Folkbokförd i Sverige

Ansökan

Ansökningstider och deadline

Vänligen skicka in din ansökan senast 1:a december 2019.
Stipendiet delas ut 1:a januari 2020.

Hur ansöker jag?

Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Tänk på att Samblas bedömning är subjektiv, motivera därför väl varför du är den perfekta kandidaten.

Notera: Inga uppgifter inhämtade i detta formulär kommer användas i kommersiella syften.