0770 22 01 80

Mobillån

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

kr

           
Lånetid

år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Typiskt för mobillån
Alternativ till mobillån
Skillnad mellan mobillån och lån via Sambla
Typiskt för mobillån
Alternativ till mobillån
Skillnad mellan mobillån och lån via Sambla

Lån med hjälp av mobiltelefonen, även kallat mobillån, introducerades i Sverige under 2006 – och det nya fenomenet fick snabbt namnet SMS-lån. Men idag har denna populära låneform många olika namn – och ett av alla dessa namn är just mobillån.

En kombination av internets utbredning och smartphonens framväxt har lett till att många långivare erbjuder mobillån via olika internetbaserade lösningar. Därför skulle man kunna tro att vi på Sambla förmedlar mobillån, eftersom att du som besökare enkelt kan ansöka om ett privatlån med hjälp av din mobil, direkt här på sidan.

Men även om du kan ansöker om att jämföra lån genom oss i mobilen – brukar termen mobillån vara kopplad till en speciell låneform.

Sammanfattning – varför du bör jämföra privatlån i stället för mobillån

I den här texten förklarar vi vad ett mobillån är och varför det inte är det bästa för din plånbok. Kort sammanfattat är det för att dessa mindre lån utan UC ofta har väldigt höga räntor och avgifter, samt en kort löptid.

Ta ett lån genom mobilen – på rätt sätt

Hos Sambla kan du i stället smidigt i mobilen söka om att jämföra privatlån hos alla våra 40 partners samtidigt. Det är gratis och vi tar endast en kreditupplysning.

På så sätt hittar du snabbt och gratis den långivare på marknaden som kan ge dig lägst möjliga ränta på ett lån. Du kan välja att låna så lite som 5 000, men också ett större lån upp till 600 000.

Ett modernt mobillån – som är bättre för din plånbok

Utbetalning sker normalt till ditt konto inom 2-3 bankdagar efter signering. Det är ett smidigt sätt att söka lån likt ett mobillån – utan de höga avgifterna som ett traditionellt mobillån kommer med. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Vad är typiskt för mobillån?

  • Ett mobillån är ett mindre lån, generellt mellan 1 000 – 25 000 kr.
  • Snabb kreditprövning, ibland utan UC med svar direkt.
  • Snabba utbetalningar till utvalda banker.
  • Hög effektiv ränta.
  • Kort kredittid.

Varför är mobillån utan UC?

Det finns inget krav på att långivare måste använda just kreditupplysningsbolaget UC till sin kreditprövning av mobillån. Däremot måste alltid en kreditprövning göras enligt lag, innan ett lån kan beviljas.

Kreditupplysningarna delas inte mellan företagen

En anledning till varför många söker mobillån utan UC är för att kreditupplysningsbolagen inte delar informationen mellan sig. Vilket till exempel innebär att upplysningsbolaget Creditsafe inte delar sin information med UC och tvärtom.

Är man då ute efter ett mindre mobillån, som en tillfällig lösning, kanske man inte vill att lånet ska påverka ens kreditvärdighet inför ett kommande bolån. Har man dessutom flera kreditupplysningar på sig hos UC kanske man inte vill att dessa ska synas när man tar nästa lån – för att ha högre chans att få lånet beviljat.

Läs mer om att låna utan UC

Mobillån utan UC ofta dyrare

Att ta ett mobillån enbart för att det inte ska lämna några spår hos UC är i sig en dyr lösning. Ofta riktar sig den typen av mindre lån utan UC nämligen till högriskkunder – vilket gör att ränta och avgifterna är mycket högre än hos ett vanligt privatlån.

Jämför privatlån i stället

Jämför därför i stället privatlångivare med varandra för att hitta den som kan erbjuda dig ett bra lån till en lägre ränta. Även om du blivit nekad ett lån hos en långivare som använt UC tidigare behöver det i betyda att du blir det av alla långivare som tar hjälp av UC.

Olika långivare riktar sig till olika kunder – och det bästa sättet att hitta en långivare som vill ge dig så låg ränta som möjligt är att genomföra.

Försök få ordning på ekonomin i stället för mobillån utan UC

Avsaknaden av upplysning via UC ska inte vara den avgörande faktorn för ditt lånebeslut. I sådana fall är det bättre att försöka hitta roten till dina ekonomiska bekymmer, vare sig det handlar om att öka dina inkomster eller sänka dina onödiga utgifter. Det lönar sig alltid i det långa loppet. Vi kan hjälpa dig att samla lån för att minska dina lånekostnader – eller så kan du se våra tips för att spara pengar.

Kredit i mobilen – en form av mobillån

Vissa av alla dessa långivare som erbjuder mobillån har även börjat med en form av kredit i mobilen. Genom att erbjuda sina kunder en kontokredit kan kunderna låna upp till sin kreditgräns flera gånger, utan att en ny kreditprövning behöver genomföras. Lösningen fungerar som ett kreditkort utan att man behöver ha ett fysiskt kort.

Kan öka din konsumtion och dina utgifter

Det hela kan låta väldigt smidigt och enkelt, men det är också det som kan göra det riskfyllt. Genom att alltid ha tillgång till “extra pengar”, alla dagar i veckan, blir det lätt du använder krediten och därmed får betala dyra avgifter och räntor. Ska man ta ett nytt lån, är det en bra idé att ha en tydlig plan för lånet, och inte slösa det på onödig konsumtion.

På vilket sätt skiljer sig ett lån med hjälp av Sambla mot ett mobillån?

Nu när du vet mer om vad mobillån är för något, är det dags att förklara skillnaden mellan ett mobillån och ett lån du kan ansöka om med hjälp av Sambla. När du använder vår gratistjänst kan du jämföra och få låneerbjudanden med betydligt lägre ränta än mobillån.

Trots att du jämför många olika banker och långivare tas endast en kreditupplysning på dig via UC. Dessutom får du ta del av alla låneerbjudanden inom 24 timmar under helgfria vardagar.

Jämförelse – mobillån och privatlån

Till skillnad mot mobillån kan du via Sambla låna mellan 5 000 och 600 000 kronor, med lånetid mellan 1 och 15 år. Här nedan kan du se en tabell som visar tydliga skillnader mellan mobillån och lån via Sambla:

Mobillån Sambla
Lånebelopp (lägst) 1 000 kr 5 000 kr
Lånebelopp (högst) 25 000 kr 600 000 kr
Lånetid (kortast) 30 dagar 1 år
Lånetid (längst) 1 år 15 år

Tänk på att en låneansökan via Sambla inte är bindande och att du alltid kan lösa ditt lån i förtid.

Vad innebär mobillån med utbetalning direkt?

Precis som vissa mobillångivare marknadsför sin tjänst med att de inte använder sig av UC, vill många locka med att de erbjuder utbetalning direkt eller utbetalning på helg. Det innebär att de hanterar din låneansökan så snabbt som möjligt för att kunna betala ut lånet inom samma dag – ibland efter bara någon timme eller två.

En del av idén med den typen av mobillån är också att de kan erbjuda utbetalning under helg, vilket många traditionella långivare inte gör.

Direkt utbetalning höjer avgifterna

Men inget kommer gratis och mobillån med direkt utbetalning kommer med största sannolikhet ha en betydligt högre effektiv ränta än ett vanligt privatlån. Ofta kan också löptiden, alltså tiden du har på dig att betala tillbaka lånet, vara mycket kortare.

Ta därför ett par extra dagar på dig att jämföra lån, så att du hittar det billigaste lånet du kan få.

Vanliga frågor och svar – Mobillån

Vad är ett mobillån?
Ett mobillån, även kallat SMS-lån, är ett lån du ansöker om genom mobilen. Idag kan nästan alla lån tas direkt genom mobilen.
Vad är skilllnaden mellan banklån och mobillån?
Rent juridiskt är det ingen skillnad mellan privatlån och mobillån eftersom båda är lån utan säkerhet. Skillnaden blir i stället i praktiken, där mobillån ofta är mindre belopp på en kortare löptid till en högre ränta. Mobillån är alltså dyrare än ett vanligt privatlån.
Varför ska man inte ta mobillån?
Ett mobillån ger låntagaren snabba pengar – men till ett högre pris. Räntan och avgifterna är i regel högre på ett mobillån jämfört med ett traditionellt privatlån.
Kan man ta mobillån utan inkomst?
En kreditprövning ska alltid göras och någon form av deklarerad inkomst ska du ha, även vid mindre mobillån. Du bör alltid se till att bara låna det du kan betala tillbaka – hos Sambla är kravet en månadsinkomst på undefined kronor i månaden, för att du inte ska riskera hamna i en skuldfälla.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

img
img
img
img
img
img
Visa fler