Hitta ett billigt Husvagnslån

Allt fler lockas av friheten och möjligheterna som uppstår när man kan resa runt helt fritt och ta med sig sitt lilla sommarställe på hjul. Ett husvagnslån eller husbilslån påminner om ett billån. Det är ett lån med kontantinsats på 20 % och med bilen eller vagnen som säkerhet.

Vad är ett husvagnslån?

En del banker och långivare erbjuder särskilda lån för husvagnar och husbilar. De kan ofta även tecknas via återförsäljaren. Vanligtvis påminner dessa lån om de särskilda billån med bilen som säkerhet som också existerar. Det innebär att det är lån med 20 % kontantinsats och med husvagnen eller husbilen som säkerhet för lånet. Kostar exempelvis husbilen 500 000 kr behöver du själv betala 100 000 kr, resten kan du låna. Att betala en kontantinsats är inte samma sak som att betala handpenning, även om dessa begrepp ofta blandas ihop. En handpenning är en förskottsbetalning på ett köp.

Eftersom banken har en säkerhet för lånet minskar risken med att låna ut pengarna till dig och du kan ofta få en lägre ränta. Samtidigt betyder det att du inte kan sälja hur som helst utan att först lösa ut lånet. I låneavtalet för dessa lån brukar det också ingå en begränsning av hur gammal vagnen eller bilen får vara innan lånet ska vara slutbetalt. Slutligen behöver du i regel köpa husbilen eller husvagnen hos en auktoriserad bilhandlare, du kan alltså inte fynda på blocket.

Husvagnslån utan kontantinsats

Om du tar ett privatlån via Sambla för att finansiera husvagnen så får du större ekonomisk frihet. Du kan exempelvis sälja vagnen när du känner för det utan att behöva lösa lånet först. Du kan ansöka om ett lånebelopp på upp till 600 000 kr och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det bästa privatlånet för just dig!

Var hittar jag det billigaste husbilslånet?

Det går inte att säga på förhand. Därför är det viktigt att verkligen jämföra vilka låneerbjudanden du kan få innan du slår till. Granska villkoren noga för att ta reda på vilka avgifter och räntor som gäller. Kontrollera även om du behöver betala någon kontantinsats och vad som gäller med lånets säkerhet. Vill du slippa kontantinsatsen är ett privatlån via Sambla ett mycket bra alternativ.

Finansiering för husvagn eller husbil

En bra husbil eller husvagn kostar ofta en hel del pengar. Har du inte kontanterna tillgängliga, eller om pengarna är uppbundna någon annanstans kan det vara motiverat att ta ett nytt lån. Det går att låna med husbilen eller husvagnen som säkerhet, långivarna kallar ofta de lånen för husvagnslån eller husbilslån. Ett annat, ofta mer fördelaktigt sätt, är att ta ett vanligt blancolån med låg ränta.

Jämför privatlån med Sambla

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra över 35 olika långivare. Vilken långivare som passar dig bäst är omöjligt att säga på förhand, alla långivare specialiserar sig på olika typer av kunder.

Om du som privatperson går till flera olika långivare för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning hos UC på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning hos UC. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.