Hitta ett billigt Husvagnslån

Allt fler lockas av friheten och möjligheterna som uppstår när man kan resa runt helt fritt och ta med sig sitt lilla sommarställe på hjul. Ett husvagnslån eller husbilslån påminner om ett billån. Det är ett lån med kontantinsats på 20 % och med bilen eller vagnen som säkerhet.

Vad är ett husvagnslån?

En del banker och långivare erbjuder särskilda lån för husvagnar och husbilar. De kan ofta även tecknas via återförsäljaren. Vanligtvis påminner dessa lån om de särskilda billån med bilen som säkerhet som också existerar. Det innebär att det är lån med 20 % kontantinsats och med husvagnen eller husbilen som säkerhet för lånet. Kostar exempelvis husbilen 500 000 kr behöver du själv betala 100 000 kr, resten kan du låna. Att betala en kontantinsats är inte samma sak som att betala handpenning, även om dessa begrepp ofta blandas ihop. En handpenning är en förskottsbetalning på ett köp.

Eftersom banken har en säkerhet för lånet minskar risken med att låna ut pengarna till dig och du kan ofta få en lägre ränta. Samtidigt betyder det att du inte kan sälja hur som helst utan att först lösa ut lånet. I låneavtalet för dessa lån brukar det också ingå en begränsning av hur gammal vagnen eller bilen får vara innan lånet ska vara slutbetalt. Slutligen behöver du i regel köpa husbilen eller husvagnen hos en auktoriserad bilhandlare, du kan alltså inte fynda på blocket.

Husvagnslån utan kontantinsats

Om du tar ett privatlån via Sambla för att finansiera husvagnen så får du större ekonomisk frihet. Du kan exempelvis sälja vagnen när du känner för det utan att behöva lösa lånet först. Du kan ansöka om ett lånebelopp på upp till 600 000 kr och ha pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta det bästa privatlånet för just dig!

Var hittar jag det billigaste husbilslånet?

Det går inte att säga på förhand. Därför är det viktigt att verkligen jämföra vilka låneerbjudanden du kan få innan du slår till. Granska villkoren noga för att ta reda på vilka avgifter och räntor som gäller. Kontrollera även om du behöver betala någon kontantinsats och vad som gäller med lånets säkerhet. Vill du slippa kontantinsatsen är ett privatlån via Sambla ett mycket bra alternativ.

Finansiering för husvagn eller husbil

En bra husbil eller husvagn kostar ofta en hel del pengar. Har du inte kontanterna tillgängliga, eller om pengarna är uppbundna någon annanstans kan det vara motiverat att ta ett nytt lån. Det går att låna med husbilen eller husvagnen som säkerhet, långivarna kallar ofta de lånen för husvagnslån eller husbilslån. Ett annat, ofta mer fördelaktigt sätt, är att ta ett vanligt blancolån med låg ränta.

Jämför privatlån med Sambla

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kronor från någon av våra över 25 olika samarbetsbanker. Vilken bank som passar dig bäst är omöjligt att säga på förhand, alla långivare specialiserar sig på olika typer av kunder.

Om du som privatperson går till flera olika banker för att jämföra villkoren tar de varsin kreditupplysning på dig. Detta påverkar din kreditvärdighet och kan försämra din möjlighet att få en riktigt låg ränta. Om du väljer att jämföra med Sambla görs endast en kreditupplysning. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något när du gör en jämförelse. Sambla får istället betalt direkt av banken eller långivaren när vi hjälper dem att få en ny nöjd kund.

Fördelar med att finansiera husvagnsköpet via Sambla:

  • Låna upp till 600 000 kr
  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du binder dig inte till någonting
  • Enkelt att samla befintliga lån
  • Det görs endast en kreditupplysning
  • Du får personlig rådgivning
  • Vi samarbetar med över 25 olika banker och långivare.
  • Du kan låna pengar snabbt

Vilka är vi?

Sambla grundades 2014 och sedan dess har vår filosofi alltid varit densamma - att jämföra bankernas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet. Vi är stolta över att vi sedan start hjälpt över 140 000 svenskar med att hitta ett bättre lån. Med ett betyg på över 9.5/10 på Trustpilot vet vi att våra kunder är mycket nöjda med villkoren på de lån vi förmedlat. Din trygghet är också viktig för oss. Vårt egenutvecklade affärssystem kommunicerar direkt med långivare genom en SSL-certifierad och krypterad anslutning. Detta för att garantera din integritet och att känsliga uppgifter skyddas.

Uppdaterat 18-12-12

 kr
 år
10 000600 000
Cirka månadskostnad:
3 210 kr
Nytt lånSamla lån
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad : 127 764 kr eller 1 183 kr/månad fördelat på 108 månader.
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet och dataskyddspolicyn
Bindningsfritt och gratis. Endast en kreditupplysning.