0770 22 01 80

Easycredit

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

kr

           
Lånetid

år

Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.
Tryggt och säkert

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Sambla förklarar Easycredit
Så fungerar Easycredit
Jämför räntor via Sambla
Sambla förklarar Easycredit
Så fungerar Easycredit
Jämför räntor via Sambla

Easycredit startade 2007 och erbjuder lån till privatpersoner i form av kontokredit. Hos Easycredit kan man låna upp till 50 000 kronor genom kontokredit, eller samla dina lån upp till 300 000 kronor. Easycredit ägs av Northmill AB som även äger varumärkena Credway, Credigo och Rebilia Reduce.

Sedan 2020 har Easycredit upphört och företaget är numera en del av Northmill. Namnbytet innebär ingen förändring för dig som låntagare.

Nedan kan du läsa om hur Northmill, före detta Easycredit, fungerar.

Easycredit – ett flexibelt lån

Easycredit beslutar efter en kreditprövning vilken kreditgräns man får. Därefter väljer man själv hur mycket man vill ta ut från krediten – som har ett maxbelopp på 50 000 kronor. När lånet är återbetalat kan man låna samma belopp igen och på så vis är lånet flexibelt. En liknande långivare som har samma upplägg är till exempel Smspengar.

Villkor för att låna på Easycredit.se

För att låna på Easycredit.se behöver man vara över 18 år och godkännas i den kreditprövning företaget utför. Att ha en betalningsanmärkning (eller flera för den delen) behöver inte vara något hinder för att få ett lån hos Easycredit. Man utgår från din nuvarande situation istället för att se historiskt.

Easycredit – räntor och avgifter

Företaget marknadsför sig som att man har bland marknadens bästa räntor med månadsräntor från 1,24 %. Men i själva verket uppger man vanligtvis årsränta (nominell ränta) för lån och vid jämförelse mellan lån är det effektiva räntan som är viktigast att se över, vilket även Konsumenternas.se rekommenderar. Easycredit är dock tydliga med att ange både årsränta och effektiv ränta för sina lån.

Alternativ till Easycredit lån

Om du vill hitta billigare lån kan du med hjälp av Sambla enkelt hitta ett privatlån med lägre effektiv ränta. Hos våra samarbetspartners kan du dessutom låna upp till hela 600 000 kr. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda.

Easycredit kreditupplysning

Easycredit erbjuder lån utan kreditupplysning via UC då de inte använder UC för sin kreditprövning. Istället använder Easycredit sig av kreditupplysningsbolaget Creditsafe och därför påverkar inte lånet din kreditvärdighet hos UC.

Easycredits mina sidor

För att bli kund hos Easycredit behöver man kunna identifiera sig. Enklaste metoden är via mobilt BankID, men det går även att identifiera sig med Nordea personkonto eller med ett mobiltelefonnummer som man står registrerad på.

När man har blivit kund hos Easycredit får man tillgång till Easycredits “mina sidor”. Genom att logga in på mina sidor kan man:

  • Göra uttag
  • Ansöka om högre kreditgräns
  • Se fakturor
  • Ändra kontaktuppgifter
  • Läsa kreditavtal
  • Lämna förbättringsförslag till Easycredits idélåda
  • Läsa vanliga frågor och svar
  • Ändra till att få fakturor via brev istället för mejl

Fler tjänster från Easycredit – och Northmill

Sedan Easycredit blivit Northmill erbjuder de betydligt fler saker än kontokredit. De erbjuder också större samlingslån på upp till 300 000 kronor, ett gratis betalkort, sparkonto med ränta samt försäkringar.

Uttag, utbetalning och återbetalning

Det lägsta beloppet man kan ta ut hos Easycredit är 500 kr. För att göra ett uttag loggar man in på easycredit.se, antingen med hjälp av mobilt BankID eller med sitt personnummer och lösenord.

Snabba utbetalningar med Easycredit till bank

Utbetalning sker under Easycredits öppettider som är vardagar 08-19. I nedan tabell kan du se hur snabbt pengarna finns på ens konto, beroende på vilken bank man har:

Bank Pengar på kontot
Swedbank Inom 1 timme
Handelsbanken Inom 1 timme
SEB Inom 1 timme
Nordea Inom 1 timme
Övriga banker Varierar se nedan*

* Endast vardagar (bankdagar). Om uttag begärs före kl. 13:30 finns pengarna senast på kontot kl. 17:30, annars senast kl. 13:00 nästkommande bankdag.

Återbetalning till Easycredit

Easycredit skapar fakturor den 14:e varje månad som förfaller till betalning den 28:e samma månad. Det går inte att skjuta på betalningen och om fakturan inte betalas i tid tillkommer en påminnelseavgift och förseningsavgift.

Av fakturan framgår hur mycket man minst måste betala tillbaka, men det går bra att betala in ett högre belopp om man så önskar. För en kreditgräns på 10 000 kronor är lägsta månadsbetalningen 300 kr och vid en kreditgräns på 25 000 kr är lägsta återbetalningen 750 kr. Lägsta beloppen inkluderar amortering, ränta och avgifter.

Sammanfattning

Easycredit (nu Northmill) har snabba uttag till många populära banker och erbjuder lån utan UC, men lånen kan ofta vara relativt dyra. Informationen på hemsidan är något bristfällig, speciellt när det kommer till den administrativa uttagsavgiften.

Om du istället vill låna pengar med tydliga villkor och dessutom till bättre ränta, prova vår tjänst här på Sambla. Sambla samarbetar med över 40 långivare!

Easycredit (Northmill) öppettider

Dagar Öppettider
Måndag – Fredag 08-19
Lördag – Söndag Stängt

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

img
img
img
img
img
img
Visa fler