Easycredit

Easycredit startade 2007 och erbjuder lån till privatpersoner i form av kontokredit. Hos Easycredit kan man snabbt låna mellan 1.000 och 20.000 kr. Easycredit ägs av Northmill AB som även äger varumärkena Credway, Credigo och Rebilia Reduce.

Easycredit - ett flexibelt lån

Easycredit beslutar efter en kreditprövning vilken kreditgräns man får (maximalt 20 000 kr). Därefter väljer man själv hur mycket man vill ta ut från krediten. När lånet är återbetalat kan man låna samma belopp igen och på så vis är lånet flexibelt. En liknande långivare som har samma upplägg är till exempel Smspengar.

Villkor för att låna på Easycredit.se

För att låna på Easycredit.se behöver man vara över 18 år och godkännas i den kreditprövning företaget utför. Att ha en betalningsanmärkning (eller flera för den delen) behöver inte vara något hinder för att få ett lån hos Easycredit. Man utgår från din nuvarande situation istället för att se historiskt.

Easycredit - räntor och avgifter

Företaget marknadsför sig som att man har bland marknadens bästa räntor med månadsräntor från 1,24 %. Men i själva verket uppger man vanligtvis årsränta (nominell ränta) för lån och vid jämförelse mellan lån är det effektiva räntan som är viktigast att se över, vilket även Konsumenternas.se rekommenderar. Easycredit är dock tydliga med att ange både årsränta och effektiv ränta för sina lån.

Kreditbelopp Effektiv ränta
5 000 kr 29,3%
10 000 kr 28,7%
15 000 kr 28,9%
20 000 kr 28,9%

Förutom ränta tillkommer även en administrativ uttagsavgift på 295 kr, men inga ytterligare avgifter utöver det.

Alternativ till Easycredit lån

Om du vill hitta billigare lån kan du med hjälp av Sambla enkelt hitta ett privatlån med lägre effektiv ränta, närmare bestämt mellan 3,01% till 22,59%. Hos våra samarbetspartners kan du dessutom låna upp till hela 600 000 kr. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda.

Easycredit kreditupplysning

Easycredit erbjuder lån utan kreditupplysning via UC då de inte använder UC för sin kreditprövning. Istället använder Easycredit sig av kreditupplysningsbolaget Creditsafe och därför påverkar inte lånet din kreditvärdighet hos UC.

Easycredits mina sidor

För att bli kund hos Easycredit behöver man kunna identifiera sig. Enklaste metoden är via mobilt BankID, men det går även att identifiera sig med Nordea personkonto eller med ett mobiltelefonnummer som man står registrerad på.

När man har blivit kund hos Easycredit får man tillgång till Easycredits “mina sidor”. Genom att logga in på mina sidor kan man:

  • Göra uttag
  • Ansöka om högre kreditgräns
  • Se fakturor
  • Ändra kontaktuppgifter
  • Läsa kreditavtal
  • Lämna förbättringsförslag till Easycredits idélåda
  • Läsa vanliga frågor och svar
  • Ändra till att få fakturor via brev istället för mejl

Uttag, utbetalning och återbetalning

Det lägsta beloppet man kan ta ut hos Easycredit är 500 kr. För att göra ett uttag loggar man in på easycredit.se, antingen med hjälp av mobilt BankID eller med sitt personnummer och lösenord.

Snabba utbetalningar med Easycredit till bank

Utbetalning sker under Easycredits öppettider som är vardagar 07-21 och helger 10-18. I nedan tabell kan du se hur snabbt pengarna finns på ens konto, beroende på vilken bank man har:

Bank Pengar på kontot
Swedbank Inom 1 timme
Handelsbanken Inom 1 timme
SEB Inom 1 timme
Nordea Inom 1 timme
Övriga banker Varierar se nedan*

* Endast vardagar (bankdagar). Om uttag begärs före kl. 13:30 finns pengarna senast på kontot kl. 17:30, annars senast kl. 13:00 nästkommande bankdag.

Återbetalning till Easycredit

Easycredit skapar fakturor den 14:e varje månad som förfaller till betalning den 28:e samma månad. Det går inte att skjuta på betalningen och om fakturan inte betalas i tid tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr och en förseningsavgift på 190 kr.

Av fakturan framgår hur mycket man minst måste betala tillbaka, men det går bra att betala in ett högre belopp om man så önskar. För en kreditgräns på 5 000 kronor är lägsta månadsbetalningen 475 kr och vid en kreditgräns på 20 000 kr är lägsta återbetalningen 1 450 kr. Lägsta beloppen inkluderar amortering, ränta och avgifter.

Sammanfattning

Easycredit har snabba uttag (även under helger) till många populära banker och erbjuder lån utan UC, men lånen är relativt dyra. Informationen på hemsidan är något bristfällig, speciellt när det kommer till den administrativa uttagsavgiften. På ett ställe skriver Easycredit att man som kund endast betalar en uttagsavgift och på ett annat står det att uttagsavgiften betalas månadsvis. Vilket naturligtvis kan väcka en viss oro hos en ny kund.

Om du istället vill låna pengar med tydliga villkor och dessutom till bättre ränta, prova vår tjänst här på Sambla. Med Sambla jämför du lån från över 35 långivare, helt gratis dessutom!

Easycredit öppettider

Dagar Öppettider
Måndag - Fredag 07-21
Lördag - Söndag 10-18

Easycredit kontakt

Kontaktform Kontaktuppgifter
Telefon: 08- 212 212
E-mail: kundtjanst@easycredit.se
Adress: Färögatan 33 164 51, Kista
Hemsida: www.easycredit.se
Chatt: www.easycredit.se

Uppdaterat 19-11-12

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.