Att samla lån är mycket enklare än du tror

Genom TV-program som Lyxfällan har intresset för att samla sina lån och krediter hos en och samma bank eller långivare blivit allt större. Det många inte förstått är hur enkelt det faktiskt är att gå från tanke till handling.

– Många av våra kunder blir förvånade över att det bara tar några dagar innan lånen är samlade, säger Samblas medarbetare Elias Hansen.

Numera är det väldigt enkelt att ta ett lån. Men när man tagit sitt första lån eller utnyttjat ett av kreditkorten i plånboken är det lätt man tar ytterligare lån för att köpa bil, båt, en resa eller kanske julklappar till barnen. Under en kort period går det visserligen att betala av lånen utan problem, men till slut är risken stor att räntekostnaderna sticker iväg och det blir allt mindre pengar kvar i plånboken i slutet av månaden. I värsta fall hamnar man hos hos Kronofogden.

Samla dina lån direkt med Sambla och spara tusenlappar - jämför över 35 långivare helt kostnadsfritt.

Lyckligtvis finns det ett enkelt och kostnadsfritt knep att ta sig ur “skuldfällan” – att samla alla gamla lån och krediter hos en och samma långivare. På så vis får du lägre ränta och slipper dolda kostnader som avi- och uppläggningsavgifter. Handläggaren Elias Hansen berättar att han dagligen hjälper kunder sänka sina lånekostnader.

Många tror att det är svårt och komplicerat att samla sina lån, att man måste ringa varje enskild långivare och förhandla. Det stämmer inte alls. Allt man behöver göra som kund är att uppge sina personuppgifter och hur mycket man vill låna. Vi på Sambla kan till och med hjälpa våra kunder att räkna ihop den totala skulden samt den totala räntekostnaden, berättar Elias Hansen.

Dagligen hjälper Sambla flera hundra svenskar till lägre lånekostnader genom att jämföra 35 olika banker och långivare. – Det bästa med mitt jobb är alla glada kunder jag får prata med. Att mitt arbete gör stor skillnad och att många har lyckats spara så mycket pengar gör mig stolt, fortsätter Elias Hansen.

När man kontaktat Sambla, antingen via hemsidan eller telefon, tar det inte lång innan allt är färdigt och lånet betalas ut. – Inom ett dygn har alla långivare lämnat sitt absolut bästa bud. Sedan kan du i lugn och ro gå igenom alla erbjudanden med mig eller mina kollegor. Om du bestämmer dig för ett lån kan du ofta signera lånehandlingen med BankID. Sedan är dina lån samlade med en mycket lägre ränta. En genomsnittlig kund hos oss sänker sin ränta med 2,50%. För de större lånen, t.ex. över 100.000 kr, kan det innebära tiotusentals kronor i besparing, avslutar Elias Hansen.

Samla dina lån direkt med Sambla och spara tusenlappar - jämför över 35 långivare helt kostnadsfritt.

Uppdaterat 19-12-04

 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.