0770 22 01 80

Konsumentkredit – ett privatlån för valfritt ändamål

Ange beloppet för detta lån.
kr
Ungefärlig kostnad  i 12 år
0 kr/mån
Genom att samla lån får du större chans till bättre bud då hela din lånesituation beaktas och kan förbättras. Bankerna kan då "köpa upp" alla dina lån och ge ett förbättrat lån på hela ditt belopp, ofta med bättre villkor än att ta ett nytt lån ovanpå dina gamla
Din e-post behövs för att du säkert ska kunna motta låneförslagen och för kontakt genom processen.
Vi behöver ditt telefonnummer så att våra rådgivare kan kontakta dig angående din låneansökan.
Ansökt lånebelopp

310000 kr

           
Lånetid

12 år

Tryggt och säkert
Genom att påbörja ansökan godkänner jag användaravtalet och bekräftar att jag tagit del av dataskyddspolicyn.

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på {totalAmount} kr med {repaymentTimeYears} års löptid, nominell ränta {interestRate} % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan {apr} %. Totalt belopp att betala: {totalCost} kr. Månadskostnad: {monthlyCost} kr fördelat på {numPayments} betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Sambla arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Konsumentkredit till bästa möjliga ränta
Pengarna får användas till vad du vill
Över 40 banker och långivare
Konsumentkredit till bästa möjliga ränta
Pengarna får användas till vad du vill
Över 40 banker och långivare

Termerna blancolån, konsumtionslån och privatlån är säkerligen välbekanta. Men vad är konsumentkredit? Precis samma sak som de övriga – nämligen ett lån för privat bruk där banken inte tar någon säkerhet. Här kikar vi närmare på vad som krävs för att få konsumentkredit.

En konsumentkredit delas ut till dig av en långivare. Pengarna får användas till vad du vill och på det sättet skiljer sig en konsumentkredit från exempelvis bostadslån och billån som har ett givet syfte. Du behöver heller ingen säkerhet – det vill säga ett objekt som långivaren kan lösa in istället för skulden – för att få denna typ av lån.

Konsumentkredit, eller privatlån som det oftare kallas, har därför lite högre ränta då banken tar en större risk. Det finns dock goda möjligheter att få förmånliga villkor även på dessa lån.

Konsumentkredit via Sambla på upp till 600 000 kronor

Varje gång du gör en enskild låneansökan hos en bank tar de en kreditupplysning, även kallat UC, på dig. För många UC under kort tid påverkar ditt kreditbetyg negativt och gör att du får sämre förutsättningar till bra villkor.

Förhandla om bra ränta på en konsumentkredit

Att gå till bank efter bank för en konsumentkredit är även en dålig förhandlingsstrategi, då de inte behöver ta hänsyn till befintliga erbjudanden från andra konkurrenter.

Bankerna vill självfallet ha så många nya kunder som möjligt. Men om de inte riskerar att någon annan lockar med bättre villkor behöver de heller inte ge dig bra ränta i onödan. Det är några av skälen till att alltid gå genom en låneförmedlare istället.

När du använder Samblas förmedlingstjänst för att ansöka om konsumentkredit garanteras du bästa möjliga ränta och villkor – självklart utifrån dina individuella ekonomiska förutsättningar.

Via Sambla skickas din ansökan till över 40 banker och långivare samtidigt och istället för 40 separata kreditupplysningar (vilket är på tok för många) görs endast en. Utan att ditt kreditbetyg påverkas nämnvärt, får du inte bara svar på om och hur mycket du får låna – du ställer även bankerna mot varandra för att få ner räntan.

Villkoren på en konsumentkredit är individuella

Genom Sambla kan du få konsumentkredit på upp till 600 000 kronor. Exakt hur mycket du får låna beror bland annat på din inkomst, ditt eventuella sparande och din ekonomiska historik.

Om du hamnat i svårigheter och har ett skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna kan du inte få lån via Sambla och förmodligen inte någon annanstans heller. Dörren är dock inte helt stängd, då många av de banker vi samarbetar med accepterar medlåntagare.

Medlåntagare är detsamma som en borgensman – helt enkelt en person som lovar att täcka upp för lånet om du inte skulle klara av att betala skulden. När du ansöker om konsumentkredit med en medlåntagare, är det istället er ekonomi tillsammans som bankerna använder som beslutsgrund.

Att ansöka om lån är helt kostnadsfritt för dig som kund då Sambla tar ut en avgift av banken först när ett lån beviljas. Utbetalningen av din konsumentkredit sker oftast inom tre arbetsdagar.

Konsumentkredit för att samla smålån

Konsumentkredit kan också användas till att samla ihop utspridda och dyra smålån till ett enda. Denna metod kallas refinansiering och är mycket effektiv för att få ner räntan och alla kostnader som kommer med att ha många lån hos olika banker.

Ibland är ett samlingslån lite av en sista utväg för den som överbelånat sig och då finns det desto mer anledning att verkligen försöka få till det bästa tänkbara upplägget. Om du har riktigt många krediter och betalningsanmärkningar kan du öka dina chanser genom att lägga till en medlåntagare i din förfrågan. Sambla hjälper dig att snabbt och enkelt ansöka om ett samlingslån för att på så sätt bli skuldfri snabbare.

Över 390 000 kunder har använt våra tjänster för att få ett privatlån till förmånlig ränta eller ett samlingslån som ger en ekonomisk nystart.

Vad är konsumentkredit bra för?

Undersökningar om människors konsumtionsvanor har visat att de flesta lånar till saker som kan höja livskvaliteten långsiktigt. Fordon av olika slag hamnar i princip alltid högt upp på listan. Men under senare år har även många börjat använda konsumentkrediter till kontantinsatsen vid ett bostadsköp – vilket verkligen får sägas vara en långsiktig investering.

Eget kapital inget krav

Bankerna låter av olika anledningar endast kunderna låna upp till 85 % av bostadens värde, medan resterande del måste finansieras med privata medel. Storbankerna ser så klart helst att denna insats kommer från besparingar men så länge lånekalkylen håller finns det inget som säger att ett privatlån är förbjudet.

Ett flexibelt alternativ

Konsumentkrediter har fördelen att de både går snabbt att ansöka om och få utbetalda till kontot. Att de är lite dyrare än lån med säkerhet kompenseras bland annat med mer flexibla amorteringsvillkor. Många erbjuder exempelvis amorteringsfria månader vilket kan ta bort lite av pressen med ett lån.

Kom dock ihåg att amortering, alltså avbetalning, är en bra sak då ditt lån blir billigare. Den största fördelen med konsumentkredit är dock att det står dig fritt att använda pengarna till vad som helst som kan förbättra ditt liv.

Detaljerna avgör – en bra anledning att jämföra konsumentkrediter

Jämför alltid erbjudanden från banker och långivare innan du bestämmer dig, då de små detaljerna kan vara minst lika viktiga faktorer som räntan. Och om du har för avsikt att betala igen lånet mycket snabbare än du faktiskt behöver – se till att det är kostnadsfritt att förtidslösa så att du inte åker på en sur avgift. Kontakta oss gärna om du har frågor kring att lösa ut ditt lån i förtid.

Finns det faror med konsumentkredit?

Konsumentkredit är lån, så självklart finns det fallgropar om du skuldsätter dig mot bättre vetande. Det gynnar varken dig, långivaren eller en eventuell medlåntagare om du inte kan betala tillbaka.

Lyckligtvis är det i princip omöjligt att få lån utan säkerhet om den samlade bilden av din ekonomi är för dålig. Både lagen och bankens egna kriterier sätter tydliga gränser. Då beloppen på konsumentkredit sätts efter dina individuella förutsättningar, är denna låneform alltså relativt säker.

För dyra smålån – det som brukar kallas sms-lån – gäller andra regler, då både beloppen och bankens risktagande är mindre. Risken är däremot betydligt större för låntagaren då räntan tenderar att bli skyhög om skulden inte betalas av i tid. Det är när du dragit på dig flera sådana lån ett samlingslån kan få ekonomin på rätt köl igen.

Hör gärna av dig för mer information om vår tjänst – vi hjälper dig gärna att få bra ränta på lån utan säkerhet.

Frågor och svar - Konsumentkredit

️Vad är rörlig ränta på konsumentkredit?
Alla slags lån har antingen rörlig eller fast ränta. Privatlån, eller konsumentkredit, har nästan alltid rörlig ränta vilket innebär att den styrs av hur räntemarknaden svänger. Ditt lån kan alltså bli både billigare och dyrare under låneperioden.
️Vad innehåller mitt konsumentkreditavtal?
Ditt kreditavtal – eller skuldebrev – ger dig bland annat information om vem som är långivare respektive låntagare, vilken slags ränta du ska betala och hur mycket, återbetalningsperiod och avbetalningsplan samt vad som händer vid utebliven betalning.
️Hur skriver jag ett avtal på konsumentkredit?
Konsumentkreditavtal kan tecknas skriftligen eller muntligen. I det senare fallet måste långivaren alltid komplettera med lånevillkoren skriftligen. Du kan skriva under på papper eller signera digitalt vilket är det vanligaste idag. Det går dessutom betydligt fortare då du inte behöver invänta att avtalet kommer på posten.
️Varför görs en kreditprövning för konsumentkredit?
En kreditupplysning ger banken nödvändiga uppgifter om din ekonomi och livssituation. Informationen ligger till grund för om ditt lån beviljas eller får avslag. Detta görs för likväl bankens som för din säkerhet.

Här är ett urval av våra 40 samarbetspartners

img
img
img
img
img
img
Visa fler