Låna pengar - låg ränta?

När du funderar på att låna pengar är det vissa faktorer som spelar stor roll för att du ska ha rätt förutsättningar och på så sätt få bäst möjlighet till lån med låg ränta. Nedan tipsar vi om hur du ska gå tillväga för att få det bästa lånet med låg ränta.

Lana pengar

Låna pengar med låg ränta

Vi tycker att det är onödigt att låna pengar med för hög ränta. Över tid kan det innebära att man betalar stora summor pengar i onödan, pengar som istället kan öka din månadsbuffert, eller gå till sparande. Att låna pengar ska enligt oss inte kosta för mycket och vi tycker att alla har rätt till lån med låg ränta.

Låna pengar till låg ränta via Sambla

Sambla ger dig en smidig jämförelse av flera olika banker och långivare för att du ska kunna låna pengar till lägsta möjliga ränta. Vår tjänst är till för dig som vill låna pengar med låg ränta och slippa lägga onödig tid på att ansöka om lån hos varje enskild bank. Vi erbjuder en kostnadsfri jämförelse av blancolån, även kallat privatlån, som inte är bindande. När långivarnas erbjudanden kommit in kan du utvärdera förslagen i lugn och ro direkt via webben. På så sätt kan du vara säker att du väljer den långivare som erbjuder bäst villkor och lån till lägst ränta. När du bestämt dig för det bästa lånet med lägst ränta signerar du budet med Bank-ID eller via fysiskt skuldebrev. Pengarna finns sedan på ditt konto inom ett par dagar.

Lån med låg ränta - enklare än du tror

Om du jämför över 35 långivares erbjudanden innan du lånar pengar, får du en god översikt över hur mycket man kan spara genom att välja rätt lån. Sambla erbjuder dig att göra just detta för att du enkelt och smidigt ska kunna låna pengar till lägst ränta. Vår tjänst är inte bindande och du kan snabbt se vilken långivare som erbjuder dig ett lån med låg ränta. Det är sedan helt upp till dig om du väljer att ta lånet eller inte.

Hur hittar vi ett lån med låg ränta för dig?

Fyll i dina uppgifter och skicka in ansökan om att låna pengar så sköter vi resten av jobbet. Ansökan tar inte mer än någon minut att fylla i och skickas därefter genom vårt system som är uppkopplat mot 35 banker och långivare. Inom ett dygn har vi fått in alla låneerbjudanden och du kan välja det bästa lånet med låg ränta samt slippa onödiga räntekostnader. Du kan även ringa vår kundservice och få samma hjälp över telefon. Vi ser till att du får låna pengar med låg ränta enkelt, tryggt och säkert.

Vad krävs för att du ska få låna pengar?

För att låna pengar via Sambla behöver du ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år, vara 18 år gammal samt ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad. Inget skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna är även ett krav för att du ska få låna. Om du är långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få lån, men via oss finns det möjlighet att låna trots anmärkning.

Med hänsyn till betalningsanmärkning så är du som låntagare förknippad med en viss risk, att du då inte kommer kunna betala tillbaka det du lånar. Trots den försvårade ställningen inför banken när du vill låna pengar, går det faktiskt att få ett lån med betalningsanmärkning, förutsatt att din ekonomiska ställning har utrymme för det. Det finns dock ett fåtal villkor som du måste uppfylla för att våra samarbetspartners ska kunna bevilja dig ett lån. Att låna pengar med anmärkning kan till och med vara bra, exempelvis om det rör sig om att samla lån för att komma ner i kostnad för lånen. Vår ambition är att hjälpa alla som behöver låna pengar och se till att de hittar ett lån med låg ränta, oavsett vem det är som behöver ett lån.

Hur får du lån till låg ränta?

Alla långivare sätter en individuell ränta vid en låneansökan. De kollar då på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek samt hur lång återbetalningstiden är. Det går därför inte att säga vilken bank/långivare som erbjuder lån med lägst ränta innan man faktiskt gjort en lånejämförelse. När du ansöker om att lån via Sambla görs bara en kreditupplysning hos UC, trots att du får över 35 olika bud från våra långivare.

Hur ökar du chansen till att låna med låg ränta?

Nyckeln till ett lån med låg ränta är en god kreditvärdighet. Att på egen hand jämföra långivare för att hitta lån med låg ränta innebär att en kreditupplysning hos UC registreras hos varje långivare och påverkar din kreditvärdighet negativt. När långivarna sätter räntan på ditt lån då du ansökt om att låna pengar väger de in din kreditrisk (exempelvis anställning, boende, antal lån, antal kreditupplysningar) samt din betalningsförmåga (inkomst och utgifter). Det är därför klokare att ansöka om att låna pengar genom Sambla, vilket innebär att endast en kreditupplysning hos UC registreras, trots att du får erbjudande om lån från över 35 långivare. Att samla lån och krediter hos en och samma långivare är även klokt, eftersom det kan ge dig en lägre kreditrisk. Ett enda lån, eller färre större lån, förbättrar din kreditvärdighet, vilket ger dig bättre lånevillkor och förutsättningar till att låna med låg ränta i framtiden.

Jämför innan du lånar pengar

Vi gör det enkelt att låna pengar och har hittills hjälpt över 320 000 svenskar till att göra stora besparingar på sina lån. Fler fördelar med att låna pengar till lägsta räntan genom Sambla är:

 • Vår tjänst är kostnadsfri
 • Du binder dig inte till någonting
 • Du slipper betala onödigt hög ränta
 • Det görs endast en kreditupplysning hos UC
 • Du får personlig service
 • Acceptera lånet med Bank-ID
 • Du kan låna pengar snabbt
 • Du kan samla befintliga lån och krediter
 • Vi samarbetar med över 35 banker och långivare
 • Du kan vara säker på att du får de bästa förslagen

Grundkrav för att du ska få låna pengar via Sambla

 • Minst 18 år gammal
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr per månad
 • Folkbokförd i Sverige i mer än ett år
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Max 10 betalningsanmärkningar
 kr
 år
5 000600 000
Cirka månadskostnad:
1 739 kr
Nytt lånSamla lån
Applicant
Phone number
Email adress
Occupation
Marital status
Skicka ansökan för att godkänna användaravtalet och dataskyddspolicyn.
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7,18 %. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-18 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.

banker och långivare

Låna upp till 600 000 kr

Gratis och aldrig bindande

Endast en kreditupplysning hos UC

Frågor och svar om att låna pengar


Vilka är grundkraven för att låna pengar?


Vilken ränta och månadskostnad får jag när jag lånar pengar?Hur snabbt går det att låna pengar via Sambla?


Görs det endast en (1) kreditupplysning?


Vad kostar det att låna pengar?


Visa fler frågor

Här är ett urval av våra 35 långivare

Ikano
Swedbank
Resurs bank
Ica banken
Coop MedMera bank
Santander
Forex bank
Wasa kredit
Lendify
Komplett
Spring Finance/Bluestep
Marginalen bank
Sevenday finans
SveaDirekt
KonsumentKredit
Lån & spar bank
Goodcash
Fellow finance
BYAX
Brocc
Collector bank
Euroloan
MoneyGo
Nordax
Avida bank
Nordnet
Remember bank
Moank
Instabank