Pågående jämförelser - Andra som jämför lån just nu!

Hittar pågående jämförelser

När du ska låna pengar är det klart att du vill få det bästa möjliga lånet.

Sambla erbjuder en snabb, kostnadsfri och trygg lösning för dig som behöver låna pengar. Vad du ska använda pengarna till är upp till dig. Genom att jämföra lån hos över banker samtidigt, hjälper vi dig att hitta lånet med de bästa villkoren och lägsta räntan.

Låna pengar till låg ränta

När du behöver samla dyra lån och krediter eller vill ta ett nytt lån så hittar vi banken som är billigast för just dig. Nedan berättar vi hur det går till:

Låna pengar snabbt och enkelt

Sambla ger dig en smidig jämförelse av flera olika långivare, för att hitta det lån som passar dig allra bäst. Tjänsten passar dig som vill låna pengar direkt in på kontot snabbt och slippa lägga onödig tid och energi på att ansöka hos varje enskild långivare. Genom att använda dig av vår jämförelsetjänst kan du känna dig trygg med att du hittar det mest förmånliga lånet.

Lån med låg ränta

Lån med onödigt hög ränta kanske inte syns så tydligt på ditt banksaldo i slutet av varje månad. Över tid kan det dock innebära att du betalar stora summor i onödan. Därför är det viktigt att hitta ett lån till så låg ränta som möjligt.

Sedan starten 2014 har vi på Sambla hjälpt över 250 000 kunder att låna pengar med låg ränta. Vi har ordnat så pass billiga lån att våra kunder har sparat i genomsnitt 17 000 kronor – pengar de istället har kunnat lägga på resor, hemmet, familjen eller annat. Hur följer vi upp att våra kunder är nöjda? Med ett kundbetyg på 9,5 av 10 från över 2 000 kunder på Trustpilot är vi säkra på att vi har skapat ett stort mervärde för våra kunder.

Jämför lån hos Sambla

Så hur hittar vi det billigaste lånet för just dig? Jo, efter att du har fyllt i dina uppgifter (tar endast någon minut) och skickat in ansökan sköter vi jobbet. Vårt system är uppkopplat mot över 25 långivare och inom ett dygn har vi fått in alla låneerbjudanden. Sen väljer du bara det bästa lånet och du kan vara säker på att du slipper onödiga räntekostnader.

När du har bestämt dig för ett låneerbjudande signerar du budet direkt med BankID eller via fysiskt skuldebrev. Att låna pengar utan säkerhet går snabbt. Från att du börjat jämförelsen kan du ha pengarna på kontot inom 1-5 bankdagar.

Lån utan säkerhet – få pengar direkt in på kontot

Sambla erbjuder lån utan säkerhet, ofta kallat blancolån eller privatlån. Det betyder att du själv bestämmer vad pengarna ska gå till. Lånet kan till exempel finansiera en husrenovering, en utlandsresa eller för att lösa befintliga lån. Eller så kanske du behöver ett billån.

Att låna utan säkerhet innebär att du som låntagare inte behöver lämna någon tillgång som säkerhet för lånet. Detta skiljer sig från lån med säkerhet, till exempel ett bolån där huset står som säkerhet för lånet. Detta innebär i praktiken att långivaren har rätt att beslagta bostaden om lånet inte betalas enligt utsatt tid.

Få en lägre ränta på befintliga lån och krediter

Med Sambla är det enkelt att samla lån och krediter. Detta innebär en lägre räntekostnad och att du slipper avi- och fakturaavgifter från flera banker varje månad. På så sätt har vi hjälpt tusentals svenskar att göra stora besparingar på sina lån. Dessutom kan ett enda lån förbättra din kreditvärdighet, vilket ger dig bättre lånevillkor och lägre kostnader i framtiden.

Öka chanserna till bra bud

Nyckeln till ett lån med låg ränta är en hög kreditvärdighet. När bankerna sätter räntan på ditt lån väger de in din kreditrisk (exempelvis anställning, boende, antal lån och antal kreditupplysningar) samt din betalningsförmåga (inkomst och utgifter). Det är också klokt att samla alla dina lån utan säkerhet och krediter hos en och samma långivare, eftersom det kan ge dig en lägre kreditrisk.

Att på egen hand jämföra banker innebär att en kreditupplysning registreras hos varje enskild bank och påverkar din kreditvärdighet negativt. Då är det klokare att ansöka om att låna pengar genom Sambla, vilket innebär att endast en kreditupplysning registreras trots du får låneerbjudanden från minst banker.

Låna pengar med betalningsanmärkning och utan inkomst

Mindre låneaktörer erbjuder ofta så kallade räntefria lån till personer med betalningsanmärkningar eller utan inkomst. Dessa aktörer kännetecknas ofta av att du kan låna pengar utan att en kreditupplysning registreras. Den effektiva räntan på denna typen av lån brukar dock vara väldigt hög på grund av dolda avgifter och snåriga villkor. Det kan göra att du får en onödigt hög kostnad på ditt lån.

På Sambla gör vi vårt bästa så att även du med betalningsanmärkning ska bli beviljad ett lån med en låg ränta och utan dolda avgifter. Därför samarbetar vi med flera kända långivare som erbjuder lån även om du har en eller flera anmärkningar. Det gör att vi ofta kan erbjuda förmånliga lånevillkor även om ekonomin har trasslat till sig.

Så funkar tjänsten

Steg 1

Börja jämför

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter och är helt kostnadsfritt.

Steg 2

Bankerna budar

Sambla sammanställer låneförslag från över 28 långivare. Första svaret har du oftast inom ett par minuter.

Steg 3

Välj låneförslag

Få det bästa låneförslaget skickat till din e-post (eller brevlåda).

Steg 4

Pengarna på kontot

Signera lånehandlingen med BankID (eller bläckpenna). Pengarna betalas sedan ut inom ett par dagar.


Frågor och svar om lån


Vilka är grundkraven för att låna pengar?


Vilken ränta och månadskostnad får jag på mitt lån?Hur snabbt går det att låna via Sambla?


Görs det endast en (1) kreditupplysning?


Visa fler frågor